Președintele PMP, Eugen Tomac: Cine îl mai apără pe asasinul Putin să se uite la imaginile cu copii omorâți în Ucraina

Eugen Tomac Foto: Facebook
Eugen Tomac Foto: Facebook

Președintele PMP, Eugen Tomac, a condamnat Rusia pentru atrocitățile comise în Ucraina.

„Fără cuvinte! Pentru cine mai are dubii că Putin este cel mai mare blestem al lumii civilizate să se uite la imaginile cu măcelul din Bucea. Cine mai are dubii că Putin este cel mai odios criminal al acestui secol, sa se uite la imaginile din Mariupol.

Cine mai are nerușinarea să apere acțiunile asasinului, să se uite cu atenție la imaginile cu copii omorâți fără milă în orașele distruse ale Ucrainei. Lista poate continua la nesfârșit. Ce nu poate continua este libertatea acestui ucigaș. Putin trebuie condamnat la închisoare pe viață pentru toate crimele comise! Și Idolul lui Putin, Stalin, a îngropat oameni de vii la Fântâna Albă, criminali nenorociți!”, a fost reacția președintelui Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac.

Șeful diplomației române condamnă masacrul

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, cere ca autorii atrocităţilor comise în Ucraina în urma agresiunii ruse să fie traşi la răspundere de Curtea Internaţională de Justiţie.

"Condamn cu tărie atrocităţile oribile comise în Bucea şi în alte oraşe din Ucraina ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Toţi autorii unor astfel de crime internaţionale trebuie să fie traşi la răspundere de Curtea Internaţională de Justiţie. România sprijină pe deplin o anchetă amănunţită făcută de Curtea Internaţională de Justiţie", a scris Aurescu, duminică, pe Twitter.

Cadavrele a cel puţin 20 de bărbaţi îmbrăcaţi în haine civile zăceau sâmbătă pe o stradă din Bucea, oraş situat la nord-vest de Kiev pe care militarii ucraineni tocmai l-au recucerit de la forţele ruse, a constatat un jurnalist AFP. Ucraina a anunţat că Bucea a fost eliberată, dar oraşul este distrus de lupte.

În ultimele zile, forţele ruse s-au retras din mai multe localităţi situate în apropierea capitalei ucrainene, după eşecul tentativelor lor de încercuire. 

Cadavrele a 410 civili au fost găsite în teritoriile recente eliberate în apropiere de Kiev

Cadavrele a 410 civili au fost găsite în teritoriile din regiunea Kiev recent preluate de forţele ucrainene de sub controlul trupelor ruse, a anunţat duminică procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, potrivit AFP şi Reuters.

"Cadavrele a 410 civili au fost evacuate din teritoriile eliberate" din jurul capitalei, "iar experţii medico-legali au examinat deja 140 dintre ele", a spus ea în cadrul unei emisiuni transmise de mai multe posturi de televiziune ucrainene.

Irina Venediktova a lăsat de înţeles că există, fără îndoială, mult mai multe cadavre care nu au fost încă recuperate pentru a fi supuse unei expertize.

În paralel, sunt căutate mărturii în rândul populaţiei locale şi sunt adunate probe foto şi video, a adăugat procurorul general.

Numai în oraşul Bucea, la nord-vest de Kiev, aproape 300 de persoane au fost înmormântate în gropi comune, au afirmat autorităţile ucrainene.

Acestea au acuzat duminică armata rusă că a comis un "masacru" în această localitate şi "orori" în regiunile acum "eliberate de sub invadatori", ceea ce a stârnit indignare în Europa şi în SUA, precum şi apeluri la sancţiuni suplimentare împotriva Moscovei.

Ucrainenii au preluat controlul asupra întregii regiuni a Kievului după retragerea soldaţilor ruşi din oraşe-cheie din jurul capitalei, a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării ucrainean.

Rusia a respins duminică acuzaţiile Ucrainei că a ucis civili în oraşul ucrainean Bucea din apropiere de Kiev şi susţine că imaginile cu cadavre sunt fabricate de Kiev.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel