Apărătorii Ucrainei au nevoie de trei lucruri mai presus de toate: arme, arme și cât mai multe arme, afirmă președintele Poloniei
Președintele polonez Andrzej Duda a scris despre armele necesare ucrainenilor pe Twitter, comentând fotografiile din Bucia eliberată de ocupanți.
„Criminalilor trebuie să le zici criminali, să fie aduși în fața justiției și condamnați. Fotografiile din Bucia infirmă credința că trebuie căutat cu orice preț un compromis. De fapt, apărătorii Ucrainei au nevoie de trei lucruri mai presus de toate: arme, arme și mai multe arme”, a scris Duda pe Twitter.
Prim-ministrul Poloniei Mateusz Morawiecki a cerut conducerii Uniunii Europene să convoace cât mai curând un summit privind crimele de război comise în Ucraina de către Rusia.
Ucraina comunității mondiale să investigheze crimele Rusiei din regiunea Kiev. În seara zilei de 2 aprilie, aproximativ 280 de localnici morți au fost găsiți îngropați în gropi comune din Bucia. Orașul a fost ocupat de trupele rusești timp de aproape o lună.
Armata Rusiei torturează și jefuiește localnicii din teritoriile ocupate, potrivit comisarului Radei Supreme pentru drepturile omului, Lyudmila Denisova.
Armata rusă a inclus violul în „arsenalul” său ca instrument de război, care este o crimă de război, a declarat ambasadorul Regatului Unit în Ucraina, Melinda Simmons.
Comentând masacrele civililor din Bucia, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a spus că acțiunile ocupanților ruși au fost „o brutalitate nemaivăzută în Europa de zeci de ani”, scrie BucPress.
După ce Curtea Europeană de Justiție a respins în februarie plângerile Ungariei și Poloniei împotriva mecanismului statului de drept, Comisia UE poate iniția proceduri împotriva statelor membre, ceea ce ar putea însemna în cele din urmă o reducere a subvențiilor. Condiția prealabilă pentru aceasta este că există o mare probabilitate ca o țară să folosească abuziv banii UE pentru a încălca statul de drept.
Comisarul responsabil pentru buget, Johannes Hahn, a anunțat că va pune în aplicare mecanismul împotriva Ungariei, din cauza suspiciunii de corupție și a problemelor cu achizițiile publice.
Hahn respinge categoric presupunerile conform cărora sprijinul activ polonez pentru refugiații ucraineni ar putea îndupleca Comisia UE. Acestea sunt două lucruri diferite, așa cum subliniază președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, spune Hahn:
„Realizările Poloniei, în special în ceea ce privește primirea refugiaților ucraineni, trebuie recunoscute fără rezerve, dar asta nu înseamnă că i se oferă o bilă albă”, a spus Hahn (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu