Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, va participa prin videoconferinţă la o reuniune a G20 găzduită miercuri de India

Preşedintele Putin participă la o reuniune online a G20.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a anunțat că șeful statului, Vladimir Putin, va prezenta în contextul actual "foarte, foarte turbulent" care este ”poziţia Rusiei".

La summitul G20 ce urmează să aibă loc, conform ministerului de externe al Indiei, gazda evenimentului, se vor aprofunda subiectele discutate la summitul G20 de la New Delhi, din septembrie.

Participarea lui Putin este neaşteptată, apreciază dpa. Agenţia reaminteşte că liderul de la Kremlin nu a participat la reuniunea respectivă la vârf, fiind reprezentat de ministrul de externe Serghei Lavrov.

După mai bine de 21 de luni de la începutul invaziei ruse în Ucraina, președintele rus este - după cum a declarat preşedintele american Joe Biden - un "paria", iar Occidentul a aplicat Rusiei mai multe serii de sancţiuni.

Se preconizează că statele de la întâlnirea G20, unele dintre cele mai avansate economic și altele în curs de dezvoltare, vor discuta despre crizele momentului, mai ales războiul dintre Israel şi gruparea islamistă palestiniană Hamas.

India asigură preşedinţia prin rotaţie a grupului până la sfârşitul lui noiembrie, când va începe mandatul Braziliei.

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a fost şi el absent la summitul din septembrie, iar la videoconferinţa de miercuri va fi reprezentat de premierul Li Qiang, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel