Președintele SUA, Joe Biden, va avea întrevederi cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în Franța și Italia

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Află în articol care vor fi subiectele de discuție.

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, va avea întâlniri cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu ocazia festivităților celei de-a 80-a aniversări a Debarcării în Normandia, apoi la summitul G7 din Italia. Anunțul a fost făcut de Casa Albă după ce președintele Biden a plecat în Franța.

„În cursul deplasării sale în Normandia, el va avea ocazia să discute cu preşedintele Zelenski pentru a discuta despre situaţia actuală din Ucraina şi despre cum putem continua să aprofundăm sprijinul pentru Ucraina”, a declarat un purtător de cuvânt al Consiliului pentru Securitate Naţională, Jake Sullivan, la bordul Air Force One, conform agenției AFP, citată de Agerpres.

Zelenski, primit la Palatul Elysée

Președinția franceză a anunțat că președintele Franței, Emmanuel Macron, îl va primi pe președintele Zelenski vineri la Palatul Elysée, a doua zi după festivitățile celei de-a 80-a aniversări a Debarcării în Normandia, pentru a avea discuții despre "nevoile Ucrainei" în faţa Rusiei.

Rusia a anunțat că nu exclude că forțele sale ar putea lovi instructorii francezi pe solul ucrainean. De asemenea, Rusia, care revendică progrese constante în ultimele săptămâni în estul şi nord-estul Ucrainei,  afirmă că aceștia sunt deja prezenţi la faţa locului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel