Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a ajuns la New York. Va participa la Adunarea Generală a ONU

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Află în articol mai multe despre vizita președintelui ucrainean Volodimir Zelenski în SUA.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a sosit la New York pentru a participa la sesiuni ale Adunării Generale a ONU, a anunțat duminică agenția de presă de stat Ukrinform.

Vizita lui Zelenski pentru a participa la sesiunile Adunării Generale a ONU de la New York coincide cu eforturile SUA de a pregăti un pachet de ajutor militar în valoare de 375 de milioane de dolari pentru Ucraina, rupând o tendință de luni de zile către pachete mai mici pentru operațiunile militare ale Kievului.

Zelenski va prezenta un „plan de victorie” în războiul Ucrainei împotriva Rusiei președintelui Joe Biden și vicepreședintelui Kamala Harris în cadrul unor întâlniri separate programate pentru joi.

Zelenski speră, de asemenea, să se întâlnească cu candidatul republican la președinție, Donald Trump, care a numit ajutorul SUA pentru aliatul său din Europa de Est o risipă de bani și a refuzat să spună că dorește ca Ucraina să câștige. Trump a declarat că probabil se va întâlni cu Zelenski în această săptămână, dar nu a fost anunțată nicio dată.

Pachet de ajutor pentru Ucraina

Trump o înfruntă pe Harris în alegerile americane din 5 noiembrie.

Zelenski reclamă de mult timp lipsa armelor, inclusiv a proiectilelor de artilerie esențiale de 155 de milimetri produse la fabrica din Scranton. Aceste preocupări au căpătat o urgență sporită pe măsură ce Rusia bombardează rețeaua energetică a Ucrainei înainte de lunile critice de iarnă.

Doi oficiali americani au declarat vineri pentru Reuters că pachetul de ajutor, care ar urma să fie anunțat săptămâna aceasta, include ambarcațiuni de patrulare, muniție suplimentară pentru sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS), muniție de artilerie de 155 și 105 milimetri, piese de schimb și alte arme.

Oficialii au declarat că dimensiunea și conținutul pachetului s-ar putea schimba în zilele următoare, înainte de semnarea așteptată a lui Biden.

„Plan de victorie”

Anterior, președintele ucrainean a declarat că planul de victorie pe care îl va prezenta președintelui american Joe Biden necesită măsuri îndrăznețe din partea partenerilor Kievului în acest an.

„Acestea sunt acțiuni specifice care depind exclusiv de parteneri”, a declarat Zelenski unui grup de jurnaliști vineri seara, fără a oferi detalii substanțiale despre plan. „Așa că nimeni nu mi-ar spune că depinde de partea rusă”, a adăugat el, conform POLITICO.

Zelenski a declarat că planul de victorie are o listă de pași concreți și necesari de care Ucraina are nevoie ca partenerii săi să îi îndeplinească până la sfârșitul lunii decembrie. În linii mari, el a spus că planul abordează consolidarea capacităților de înarmare ale Kievului, locul Ucrainei în arhitectura globală de securitate, cooperarea economică, printre alte probleme.

Planul este „o punte către orice etapă de încheiere a războiului. O punte care întărește Ucraina. O întărește din punct de vedere politic, în ceea ce privește armele și în înțelegerea viitorului nostru după război”, a declarat președintele ucrainean.

Citește în continuare aici: Președintele Zelenski a vorbit despre planul de victorie al Ucrainei: Sunt acțiuni specifice care depind exclusiv de parteneri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel