Preşedintele UE: Nu se întrevede o nouă recesiune în zona euro sau la nivel mondial

presedintele U.E.
presedintele U.E.

Zona euro sau economia mondială nu vor fi afectate de o nouă recesiune, în pofida încetinirii generale a ritmului de creştere, a declarat la Oslo, preşedintele Uniunii Europene, Herman Van Rompuy.

În privinţa scrisorii preşedintelui francez Nicolas Sarkozy şi a cancelarului german Angela Merkel, prin care i se cere să prezideze zona euro, Van Rompuy a arătat că exercită deja acest rol, dar că oficializarea acestuia revine viitorului summit al liderilor din regiune, informează Mediafax.

"Nu există nicio perspectivă de creştere economică negativă. Ritmul ar putea fi ceva mai lent decât aşteptările, dar nu anticipăm creştere economică negativă, recesiune", a adăugat oficialul.

În privinţa preşedinţiei zonei euro, Van Rompuy a subliniat că a condus deja patru summit-uri ale miniştrilor din regiune, în 2010 şi 2011.

"Cancelarul Merkel şi preşedintele Sarkozy au propus că prezidez aceste reuniuni în mod regulat, dar fac deja acest lucru", a spus el, adăugând că la summit-ul zonei euro din octombrie va fi stabilită nouă arhitectură instituţională a guvernanţei economice a zonei euro.

Van Rompuy a făcut aceste declaraţii în condiţiile unui declin abrupt al burselor internaţionale, în urma unor date economice sub aşteptări din Statele Unite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel