Președintele unei țări a folosit elicopterul prezidenţial pentru a ajunge la concertul Coldplay

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele filipinez Ferdinand Marcos Jr. se află în centrul unui val de critici pe rețelele sociale, după ce a utilizat elicopterul prezidențial pentru a participa la un concert al trupei rock britanice Coldplay, într-o provincie la nord de Manila, relatează Reuters.

 

Cu peste 40.000 de spectatori care au luat cu asalt Philippine Arena, cea mai mare arenă de spectacole acoperită din lume, pentru concertul Coldplay, traficul din zonă a fost afectat, generând "complicații neprevăzute" pe traseu, conform Grupului pentru Securitatea Prezidențială.

Pentru a face față situației, președintele Marcos și soția sa au apelat la elicopterul prezidențial, considerând că traficul dens reprezintă o amenințare la adresa securității lor.

Cu toate acestea, pe rețelele sociale, utilizatorii au criticat decizia președintelui, subliniind că utilizarea elicopterului prezidențial pentru activități personale și neoficiale este privită ca un abuz de putere sau o folosire abuzivă a resurselor guvernamentale.

James Patrick Aristorenas, un utilizator Facebook, a scris că este "în general considerată un abuz de putere sau o utilizare abuzivă a resurselor guvernamentale".

Alți utilizatori au evidențiat că această utilizare a resurselor guvernamentale implică costuri suportate de contribuabili.

Marcos, fiul omologului său de acum aproape patru decenii, încheiat prin revoluția istorică a "puterii poporului", se confruntă acum cu presiuni și critici din partea opiniei publice care se așteaptă la o conduită etică și responsabilă din partea oficialilor guvernamentali.

Trupa Coldplay are programate anul acesta două concerte la Bucureşti, pe Arena Naţională, în 12 şi 13 iunie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel