Președintele Ungariei a grațiat activiștii condamnați pentru atacuri teroriste

Sursă foto: Agerpres
Sursă foto: Agerpres

Președintele Ungariei, Katalin Novák, i-a grațiat pe cei condamnați în cazul cunoscut sub numele de procesul Hunnia pentru rolul pe care l-au avut într-o serie de atacuri cu bombă împotriva partidelor de stânga. Palatul Sándor a explicat decizia spunând că vizita Papei Francisc a fost o ocazie specială și că șeful statului dorește să-și folosească puterile de grațiere.

„Vizita papei este o ocazie specială pentru șeful statului de a-și exercita atribuțiile de grațiere. Prin urmare, președintele republicii a decis să acorde o gamă largă de grațieri cu această ocazie”, a scris Biroul Președintelui într-un comunicat.

În perioada 2007-2009, participanții la „procesul Hunnia" au desfășurat atacuri cu cocktail molotov și cu bombe la birourile partidelor la guvernare de atunci, Partidul Socialist Maghiar - MSZP și liberalul SZDSZ, precum și la casele politicienilor.

„Fericită este țara, care are teroriști ca ei”, a spus avocatul István Szikinger în timpul procesului din 2016 al bărbaților implicați în gruparea de dreapta.

Figura centrală a mișcării „Săgețile maghiarilor”, György Budaházy, a fost condamnat la 17 ani de închisoare fără posibilitate de eliberare condiționată în 2016, pedeapsa fiind redusă la șase ani în luna martie.

„Vă mulțumesc foarte mult, doamnă președinte, pentru că m-ați eliberat în sfârșit de această povară. Mulțumirile mele se îndreaptă către membrii Comitetului Budaházy pentru Justiție, tuturor personalităților publice, tuturor celor care ne-au susținut, tuturor maghiarilor care au făcut orice pentru noi, care ne-au susținut, care s-au rugat, care au semnat petiția pentru eliberarea noastră. Fără ei, nu am fi reușit”, a declarat Budaházy pe portalul de știri Pesti Srácok .

Budaházy și-a sărbătorit eliberarea în mijlocul adepților săi în timp ce călărea, potrivit Rmx.news.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel