Președintele Zelenski a vorbit despre planul de victorie al Ucrainei: Sunt acțiuni specifice care depind exclusiv de parteneri

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Citește în articol ce declarații a făcut președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, despre planul de victorie al Ucrainei.

CITEȘTE ȘI: Motivul pentru care Rusia respinge planul pentru victorie al lui Zelenski

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că planul de victorie pe care îl va prezenta președintelui american Joe Biden săptămâna viitoare necesită măsuri îndrăznețe din partea partenerilor Kievului în acest an.

„Acestea sunt acțiuni specifice care depind exclusiv de parteneri”, a declarat Zelenski unui grup de jurnaliști vineri seara, fără a oferi detalii substanțiale despre plan. „Așa că nimeni nu mi-ar spune că depinde de partea rusă”, a adăugat el.

Zelenski a declarat că planul de victorie are o listă de pași concreți și necesari de care Ucraina are nevoie ca partenerii săi să îi îndeplinească până la sfârșitul lunii decembrie. În linii mari, el a spus că planul abordează consolidarea capacităților de înarmare ale Kievului, locul Ucrainei în arhitectura globală de securitate, cooperarea economică, printre alte probleme.

Planul este „o punte către orice etapă de încheiere a războiului. O punte care întărește Ucraina. O întărește din punct de vedere politic, în ceea ce privește armele și în înțelegerea viitorului nostru după război”, a declarat președintele ucrainean.

În călătoria sa în SUA de săptămâna viitoare, Zelenski se va întâlni cu Biden, precum și cu vicepreședintele Kamala Harris și cu membri ai Congresului SUA. Zelenski a declarat că intenționează, de asemenea, să se întâlnească cu candidatul republican la președinție, Donald Trump. El a spus că intenționează să discute cu toți aceștia despre planul său de victorie.

Plan deschis chiar și Rusiei

După prezentarea din SUA, planul de victorie va fi deschis tuturor, inclusiv „societăților din diferite țări”, chiar și Rusiei, a spus Zelenski. „Acest plan întărește Ucraina și ei trebuie să îl vadă”, a spus el.

În puținele detalii pe care Zelenski le-a dat vineri seara despre plan, el a spus că acesta include acordarea permisiunii Kievului de a folosi arme occidentale cu rază lungă de acțiune împotriva unor ținte de pe teritoriu rus. Acesta include, de asemenea, incursiunea ucraineană în regiunea Kursk din Rusia și rolul acestei operațiuni în strategia militară a Kievului, a spus Zelenski.

„Partenerii spun adesea: 'vom fi alături de Ucraina până la victoria sa' - acum arătăm clar cum poate câștiga Ucraina și ce este necesar pentru aceasta. Lucruri particulare”, a spus Zelenski.

„Să facem toate acestea astăzi, în timp ce toți oficialii care doresc victoria Ucrainei sunt în poziții oficiale”, a pledat liderul ucrainean.

Trump a evitat întrebarea dacă dorește ca Ucraina să câștige războiul cu Rusia. Partenerul său din cursa pentru Casa Albă, JD Vance, a declarat că Ucraina ar trebui să cedeze teritorii și să uite de aderarea la NATO pentru a pune capăt conflictului. Întâlnirea cu Trump este preconizată pentru 26 sau 27 septembrie, a declarat Zelenski.

„Planul de victorie, această punte pentru consolidarea Ucrainei, poate contribui la viitoare întâlniri diplomatice mai productive cu Rusia. Fără acest lucru, vom trăi așa cum trăim acum și vom continua să luptăm”, a spus Zelenski, conform POLITICO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel