Președintele Zelenski îl critică pe premierul Modi pentru îmbrățișarea președintelui Putin - VIDEO

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Premierul Indiei, Narendra Modi, a fost criticat de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Președintele Zelenski l-a criticat marți pe premierul indian Narendra Modi pentru îmbrățișarea liderului rus Vladimir Putin la Moscova în ziua în care forțele Kremlinului au bombardat un spital de copii din Kiev.

Este o dezamăgire uriașă și o lovitură devastatoare pentru eforturile de pace să îl vezi pe liderul celei mai mari democrații din lume îmbrățișându-l pe cel mai sângeros criminal din lume la Moscova într-o astfel de zi”, a scris Zelenski, referindu-se la atacurile mortale rusești.

Modi a sosit luni la Moscova pentru o vizită de stat de două zile, fiind prima sa vizită în Rusia de când aceasta a început invazia la scară largă a Ucrainei în februarie 2022.

Foto: Agerpres

Într-un clip video care a devenit viral luni seara, Modi a coborât dintr-o mașină, a urcat câteva trepte pentru a-l întâlni pe Putin și l-a îmbrățișat călduros pe președintele rus.

Spital de copii atacat cu rachete

Mai devreme în aceeași zi, Rusia a lansat un atac masiv cu rachete în Kiev, Dnipro, Krîvîi Rih și în alte orașe din Ucraina, omorând cel puțin 42 de persoane și rănind cel puțin 206. Una dintre rachete a lovit clădirea spitalului Okhmatdyt, cel mai mare centru medical pentru copii din Ucraina.

Modi nu s-a referit la atacuri atunci când s-a adresat diasporei indiene la Moscova marți, dar a lăudat relațiile dintre cele două țări, numind Rusia un ”prieten de încredere”.

Foto: Agerpres

De asemenea, el a anunțat deschiderea a două noi consulate indiene în Rusia și l-a salutat pe ”prietenul” său Putin pentru eforturile depuse în vederea dezvoltării parteneriatului dintre cele două țări.

India a făcut apel la încetarea ostilităților în Ucraina, dar s-a abținut, de asemenea, de la toate rezoluțiile Organizației Națiunilor Unite privind Ucraina și nu a condamnat invazia Rusiei, transmite POLITICO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel