Presiune uriașă în Shanghai. Autoritățile, pedepse pentru cei care încalcă restricțiile

Foto Pexels
Foto Pexels

Shanghai promite pedepse severe pentru cei care încalcă restricțiile anti-COVID.

Shanghai a avertizat că oricine încalcă regulile de izolare COVID va fi tratat cu severitate, mobilizându-i totodată pe cetățeni să își apere orașul, în timp ce numărul de cazuri noi a depășit 25.000.

Departamentul de poliție al orașului a detaliat restricțiile și le-a cerut oamenilor să „lupte împotriva epidemiei cu o singură inimă... și să lucreze împreună pentru o victorie rapidă".

„Cei care încalcă prevederile acestui aviz vor fi tratați în strictă conformitate cu legea de către organele de securitate publică. În cazul în care constituie o infracțiune, aceștia vor fi anchetați în conformitate cu legea", a precizat departamentul.

Centrul financiar se află sub o presiune uriașă pentru a încerca să limiteze cel mai mare focar COVID din China de când coronavirusul a fost descoperit pentru prima dată în orașul Wuhan, la aproximativ 800 km (500 de mile) spre vest, la sfârșitul anului 2019, scrie Reuters, notează Mediafax.

Poliția din Shanghai a avertizat, de asemenea, locuitorii să nu răspândească informații false sau să falsifice permise de circulație sau alte certificate de autorizare.

În același timp, mulți se confruntă cu o explozie a prețurilor. Peng Wenhao, un oficial de la biroul de supraveghere a pieței din Shanghai, a declarat reporterilor că autoritățile au emis 38.000 de scrisori de avertizare împotriva prețurilor exagerate și că investighează, de asemenea, plângerile privind prețurile neregulamentare pe rețelele de socializare.

„În cazul în care au loc acte ilegale, cum ar fi creșterea prețurilor, acestea vor fi investigate și pedepsite cu fermitate și rapiditate", a spus el.

De asemenea, poliția a interzis accesul mașinilor pe străzi, cu excepția celor implicate în prevenirea epidemiilor sau în transportul persoanelor care au nevoie de tratament medical de urgență, conform sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel