Presupusul autor al atentatului de la metroul din Minsk a fost arestat

atentat_minsk
atentat_minsk

Doi suspecţi, între care presupusul autor al atentatului de la metroul din Minsk, soldat cu moartea a 12 persoane şi rănirea altor peste 150, au fost arestaţi de poliţie, a anunţat miercuri Parchetul general din Belarus, informează AFP.

Cei doi suspecţi, ambii bărbaţi, au fost supuşi unor prime interogatorii în prezenţa avocatului lor, a declarat procurorul general adjunct Andrei Şved, citat de agenţia Interfax. După înregistrarea video din metroul de la Minsk, unul dintre cei doi este probabil autorul atentatului, a precizat Şved, potrivit Agerpres.

Atentatul produs luni la metroul din Minsk şi soldat cu 12 morţi şi peste 100 de răniţi a fost provocat de explozia unui mecanism de 5 până la 7 kg echivalent TNT plasat pe peronul staţiei din centrul oraşului, a declarat marţi ministrul belarus de interne Anatoli Kuleşov. Explozia bombei care conţinea bile de metal a lăsat un crater de circa 80 de centimetri diametru în peron, a precizat oficialul belarus. Circa 300 de persoane se aflau lângă acest loc în timpul exploziei produse luni în jurul orei locale 18,00. Un tren care sosea în acelaşi moment la celălalt peron a primit instrucţiuni să-şi continue drumul fără să oprească în staţie, a adăugat Anatoli Kuleşov.

O zi de doliu naţional a fost decretată miercuri la Minsk în memoria victimelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel