Pretextele pentru continuarea guvernării Cîțu. Chirieac: Va rămâne la guvernare, sprijinit de alte partide

Sursă foto: Guvernul României
Sursă foto: Guvernul României

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre soarta Guvernului Florin Cîțu, după ce Curtea Constituțională se va pronunța.

Într-o intervenție telefonică la România TV, analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre șansele pe care Florin Cîțu le are să rămână în fruntea Guvernului României:

„Cel mai probabil, premierul Cîțu și PNL rămân la guvernare. Sprijiniți de alte partide, desigur. Până la urmă, nu știu cine își va asuma sprijinul direct în Parlament. Am văzut că domnul Cîțu ne-a spus și faptul că trebuie să ajungă în fața Parlamentului pentru votul de încredere. Asta nu înseamnă că, dacă nu primește votul de încredere, trebuie să plece dânsul. Mai întâi trebuie să plece cei șase miniștri schimbați, cei de la USR PLUS.

Știu că pare o aberație, știu că este nelegal și neconstituțional, dar tot așa e și povestea cu moțiunea. O moțiune depusă perfect legal nu e votată fiindcă s-a inventat povestea cu onorabila Curte Constituțională, să tragă de timp. Cred că domnul Cîțu va rămâne la putere. Curtea Constituțională o să dea un răspuns, dar nu știu când va fi pusă pe ordinea de zi. Am mai avut o moțiune de cenzură care nu a mai ajuns să fie votată.

Avem această problemă, sunt și pretextele pregătite, de exemplu situația economică dezastruoasă a României, infectările cu COVID-19, se pomenește de 15.000 de infectări pe zi la jumătatea lui octombrie, necesitatea să existe un Guvern stabil, ca și cum numai domnul Cîțu ar putea să fie singurul premier de drept în această țară. Deci, eu mă aștept ca domnul Cîțu să rămână, există o șansă mare să rămână, pur și simplu, la putere“, a conchis analistul politic Bogdan Chirieac.

Cîțu nu este sigur că PNL va mai face alianță cu USR-PLUS după moțiune

Prim-ministrul Florin Cîţu susține că rămâne de văzut dacă PNL ar mai putea colabora cu USR PLUS după ce aceştia au susţinut moţiunea de cenzură alături de AUR, dar punctează că "alianţa" dintre cele două partide reprezintă un "precedent periculos".

Precizările vin după ce Biroul Politic Naţional al PNL a adoptat, sâmbătă, o rezoluţie în care cere USR PLUS "denunţarea imediată şi totală" a oricărei colaborări sau acţiuni politice comune cu AUR, pe care o caracterizează drept "o formaţiune extremistă, xenofobă şi anti-europeană", potrivit Agerpres.

"Vom vedea atunci. Dacă ei merg mai departe cu AUR... PNL a spus foarte clar ce crede despre cei care colaborează cu partide extremiste, vom vedea atunci. (...) (Rezoluţia - n.r) este adoptată pentru că a fost propunerea colegilor mei. Atât în Europa, în Parlamentul European, dar şi în România, există foarte multe semne de întrebare şi întrebări care vin despre această alianţă. În Germania acele partide extremiste nu au acces la nimic, deci nimeni nu le legitimează. În România este un precedent periculos şi cred că toată lumea se uită la această situaţie ca la un precedent periculos", a declarat el (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel