Prețul insulinei explodează. Medicamentul costă aproape cât un salariu lunar în statele sărace

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Diabeticii din țările mai sărace cheltuiesc în medie de 10 ori mai mult din venitul lor pe insulină decât oamenii din statele mai bogate, potrivit unui nou sondaj.

 

O lună de insulină costă până la 27 de zile de salariu în Camerun și 20 de zile în Nigeria și Myanmar, potrivit unui sondaj al prețurilor la farmaciile din 47 de țări. În țările cu venituri medii superioare, insulina costă în medie patru zile de salariu, scrie The Guardian.

Studiul ONG-ului Health Action International s-a bazat pe glargine: o insulina cu acțiune îndelungată folosită de diabeticii de tip 1. Vine cu ocazia primei aniversări, săptămâna aceasta, a unui angajament făcut la Adunarea Mondială a Sănătății de a se asigura că toți diabeticii de tip 1 au acces la insulină și materiale de monitorizare a glicemiei la un preț accesibil.

ONG-ul a măsurat costul a unei luni de aprovizionare – cu salariul câștigat de cel mai prost plătit muncitor guvernamental necalificat al unei țări, o măsură adesea folosită pentru a evalua accesibilitatea medicamentelor.

Dr Marg Ewen, care a condus proiectul, a spus că o lună de insulină nu ar trebui să coste mai mult de o zi de salariu. „Ceea ce au nevoie oamenii este ca medicamentele să fie disponibile și la prețuri accesibile. Accesibilitatea este o problemă deoarece oamenii trebuie să plătească din buzunar și, desigur, nu au venituri mari.

„Dacă trebuie să lucrezi mai mult de o zi pe lună pentru o lună de aprovizionare, atunci asta ar fi inaccesibil, deoarece pot exista și alte persoane în familie care trebuie să aibă medicamente plătite, ori persoana care trăiește cu diabet ar putea avea comorbidități.”

Rezoluția WHA a fost luată la 100 de ani după ce insulina a fost dezvoltată și injectată pentru a trata diabetul, pentru prima dată. Dezvoltatorii medicamentului au protejat invenția împotriva brevetării, intenționând ca acesta să fie accesibil. Cu toate acestea, insulina sintetică modernă este brevetată de câteva companii, care au fost criticate pentru că percep prețuri mari.

Vezi și: Cel mai bun condiment pentru diabet. Scade glicemia cu 30%

Diabetul de tip 2 este o boală cronică în care nivelul zahărului din sânge poate creşte la niveluri periculos de ridicate. Este rezultatul producţiei slabe de insulină, al cărei rol principal este de a regla nivelul zahărului din sânge.

Potrivit unui studiu, adăugarea extractului de cuişoare poate duce la o scădere foarte mare a nivelului de zahăr din sânge. Mugurii florali ai arborelui Syzygium Aromaticum au fost folosiţi ca şi condiment de secole.

"Extractul de cuişoare conţine cel puţin 30% polifenoli, care sunt benefici pentru sănătate", au scris autorii studiului de la Centrul de Cercetare şi Dezvoltare Akay din India, scrie Rador

Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel