Prețul petrolului a scăzut cu 4%, după anunțul Casei Albe că SUA vor elibera câte un milion de barili pe zi din rezervele strategice

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Statele Unite ale Americii vor elibera un milion de barili de petrol pe zi din rezervele strategice.

SUA vor elibera 1 milion de barili de petrol pe zi din rezervele sale strategice pentru a ajuta la reducerea prețului gazelor și la combaterea inflației în toată țara, a anunțat joi Casa Albă. Această informație a dus la scăderea prețului petrolului cu 4%, conform CNBC.

Președintele Joe Biden intenționează să exploateze Rezerva strategică de petrol a națiunii pentru următoarele șase luni, pe măsură ce producătorii autohtoni își intensifică producția, potrivit unei fișe informative publicate de administrația Biden.

„Amploarea acestei eliberări este fără precedent: lumea nu a avut niciodată o eliberare de rezerve de petrol la această rată de 1 milion de barili pe zi pentru această perioadă de timp”, a spus Casa Albă într-un comunicat. „Această lansare record va oferi o cantitate istorică de aprovizionare care să servească drept punte până la sfârșitul anului, când producția internă crește.”, se mai arată în comunicat.

Un înalt oficial al administrației a declarat reporterilor joi dimineață că, în combinație cu acțiuni similare din alte țări, cantitatea medie zilnică eliberată din rezervele strategice globale ar trebui să depășească 1 milion de barili.

Prețurile petrolului au scăzut joi, după ce miercuri seara au apărut rapoarte care sugerau că o astfel de mișcare este iminentă.

Contractele futures pe țițeiul Brent de referință internațională pentru luna mai au scăzut cu 4%, ajungând la 108,89 dolari pe baril. Contractele futures pe țiței din SUA au scăzut cu 4,7%, până la 102,84 USD. La începutul sesiunii, contractul s-a tranzacționat până la 100,16 USD.

Anunțul vine în timp ce Casa Albă caută modalități de a combate o creștere a prețurilor la energie cauzată de invazia Rusiei în Ucraina. În timp ce prețurile petrolului sunt bine depășite maximele observate la începutul acestui an, haosul geopolitic a continuat să crească costurile petrolului și să stârnească temeri cu privire la disponibilitatea petrolului și a gazelor naturale.

Biden: Există indicii că Putin și-a arestat consilierii, dar nu avem dovezi

Președintele american Joe Biden spune că președintele rus Vladimir Putin „pare să se autoizoleze”.

„Există indicii că i-a concediat sau arestat la domiciliu pe unii dintre consilierii săi”, a spus președintele american.

„Nu vreau să pun prea mult în acest moment, pentru că nu avem atât de multe dovezi concrete”, a spus Biden, conform BBC (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel