Preţul petrolului este în scădere, afectat de criza din Europa şi de temerile legate de cerere

platforma petroliera marina
platforma petroliera marina

Preţul petrolului Brent a scăzut luni cu peste un dolar, la sub 117 dolari pe baril, din cauza temerilor privind criza datoriilor de stat din zona euro şi scăderea importurilor de ţiţei ale Chinei, transmite Reuters.

După datele dezamăgitoare de vineri privind numărul angajaţilor din SUA, investitorii sunt în alertă privind întâlnirea de urgenţă a liderilor europeni convocată luni pe fondul semnalelor că criza s-ar putea extinde către Italia, scrie Mediafax.

Preţul petrolului Brent a coborât luni cu 1,42 dolari, la 116,91 dolari pe baril, în timp ce referinţa de pe piaţa mericană a scăzut cu 1,31 dolari, la 94,89 dolari pe baril.

Şi aprecierea dolarului în raport cu euro afectează preţul petrolului. Moneda europeană a coborât luni cu 1% faţă de dolar, din cauza temerilor legate de criza datoriilor de stat.

Apetitul investitorilor pentru petrol a fost afectat şi de scăderea cu 11,5% a importurilor de ţiţei ale Chinei în luna iunie, la minmul ultimelor opt luni, evoluţie care a generat temeri legate de scăderea cererii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel