Carnea de miel s-a scumpit înainte de sărbătorile pascale.
Carnea de miel s-a scumpit cu 30% faţă de anul 2020 şi a ajuns să coste de trei ori mai mult, la kilogram, comparativ cu carnea de pui.
În piața Obor, kilogramul de carne de miel se vindea, marți, cu 33 lei, potrivit Antena 3.
Ouăle din gospodăriile țărănești aveau preţuri între 80 de bani și 1,5 lei bucata, în funcție de mărime, iar cozonacul a ajuns la 35 de lei pe kilogram.
Pe lângă efectul sezonier, carnea de miel s-a scumpit şi pe seama faptului că producătorii au avut cerere mai mare la export şi s-au bazat într-o măsură mai mică pe piaţa internă.
Procentual, produsele care contribuie la o masă tradiţională de Paşte sunt mai scumpe în 2021 faţă de 2020.
Comercianţii nu se tem că rămân cu marfa nevândută pentru că, spun ei, de Paşti românii fac efortul de a avea o masă bogată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu