Prețurile au scăzut neașteptat în SUA. America dă tonul scăderii inflației

foto pexels
foto pexels

Sunt informațiile economice ale momentului din SUA. 

Prețurile de producție din SUA au scăzut în mod neașteptat în decembrie, pe fondul scăderii costului mărfurilor, în timp ce prețurile serviciilor au rămas neschimbate, ceea ce este de bun augur pentru o inflație mai scăzută în lunile următoare, arată Reuters. 

Indicele prețurilor de producător pentru cererea finală a scăzut cu 0,1% luna trecută, a anunțat vineri Biroul de Statistică a Muncii al Departamentului Muncii. Datele pentru noiembrie au fost revizuite pentru a arăta că IPP a scăzut cu 0,1%, în loc să rămână neschimbat, așa cum sa raportat anterior.

Economiștii chestionați de Reuters au estimat că IPP va reveni cu 0,1%. În cele 12 luni până în decembrie, IPP a crescut cu 1,0% după ce a crescut cu 0,8% în noiembrie.

Datele de joi au arătat că prețurile de consum au crescut mai mult decât se aștepta în decembrie. Piețele financiare speră că Sistemul Federal de Rezerve al Statelor Unite ale Americii, respectiv banca centrală națională, va începe să reducă ratele dobânzilor în martie.

Banca centrală a SUA și-a majorat rata de politică până la intervalul actual de 5,25%-5,50% din martie 2022.

Măsura mai restrânsă a IPP, care exclude componentele alimentare, energie și servicii comerciale, a crescut cu 0,2% în decembrie, după ce a câștigat 0,1% în luna anterioară. Așa-numitul PPI de bază a crescut cu 2,5% de la an la an, după ce a crescut cu 2,4% în noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel