Prețurile locuințelor din Marea Britanie, în creștere. Piața imobiliară, afectată de împrumuturi

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Prețurile locuințelor din Marea Britanie au înregistrat o ușoară creștere în iunie față de mai, dar impactul costurilor mai mari de împrumut continuă să afecteze piața imobiliară.

Prețurile au crescut cu 0,2% în termeni lunari și au fost cu 1,5% mai mari decât în iunie anul trecut, a declarat acesta. Piața imobiliară din Marea Britanie a cunoscut un boom în timpul pandemiei de coronavirus, dar a încetinit după ce Banca Angliei a ridicat ratele dobânzilor la cel mai ridicat nivel din 2008 anul trecut, scrie Reuters.

Prețurile măsurate de Nationwide sunt cu aproximativ 3% mai mici decât nivelul record atins în urmă cu doi ani.

Creșterea veniturilor, insuficientă pentru ratele ipotecare

"Deși creșterea veniturilor a fost mult mai puternică decât creșterea prețurilor locuințelor în ultimii ani, acest lucru nu a fost suficient pentru a compensa impactul creșterii ratelor ipotecare", a declarat Robert Gardner, economist șef la Nationwide.

Partidul Laburist britanic de opoziție, care conduce detașat în sondajele de opinie în perspectiva alegerilor de joi, a promis să relaxeze regulile de planificare în speranța de a stimula construcțiile, ceea ce ar putea face locuințele mai accesibile.

Prețurile din Londra au crescut cu 1,6% în perioada aprilie-iunie comparativ cu al doilea trimestru din 2023, a declarat Nationwide.

Un sondaj Reuters al analiștilor pieței imobiliare publicat la 29 mai a arătat că prețurile proprietăților în Marea Britanie ar urma să crească cu 1,8% în 2024, deoarece salariile mai mari fac locuințele mai accesibile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel