Prețurile polițelor RCA, tot mai mari. "Am înregistrat creșteri și de 40% pe unele categorii"

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Prețurile polițelor RCA au crescut chiar şi cu 40%, spun brokerii.

Plafonarea tarifelor polițelor de asigurare obligatorie nu ar fi scutit șoferii de scumpiri. Potrivit brokerilor, prețurile polițelor RCA au crescut chiar şi cu 40%, iar unii conducători auto recurg la plata în rate a poliței. 

Astfel, în prezent, potrivit unui calcul făcut de jurnaliștii Antena 3 CNN, un șofer care are 29 de ani și conduce o mașină de oraș cu capacitate cilindrică mică, fără evenimente în trafic, va plăti cea mai ieftină poliță RCA la prețul de 2.055 lei. Această sumă ar fi cu 100 de lei mai mare decât cea din luna februarie. În schimb cea mai scumpă poliță de asigurare obligatorie este acum 4.575 lei.

"Prețurile în ultimul an jumătate au crescut constant. Noi am înregistrat creșteri și de 40% pe unele categorii. De ce? Pentru că nu a fost o plafonare, a fost doar o plafonare la un anumit nivel practicat de fiecare asigurător la nivel de sfârșit de februarie 2023", a spus Viorel Vasile, președinte onorific al Patronatului Român al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare.

"Asigurările RCA se pot plăti în rate la unii asiguratori"

Șoferii care nu pot plăti toată suma deodată au posibilitatea să opteze pentru plata în rate a RCA.

"Asigurările RCA se pot plăti în rate la unii asiguratori, însă nu la toți pentru cei care nu oferă posibilitatea plații în rate, majoritatea brokerilor oferă în parteneriat cu o bancă flexibilă patru rate fără dobândă sau 6-12 rate cu dobânda băncii", a explicat Ștefan Prigoreanu, președinte Patronatul Brokerilor de Asigurare-Reasigurare.

Precizăm că tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024. Reamintim că tarifele de primă maxime au fost stabilite la nivelul propriilor tarife de primă care au fost practicate de către fiecare asigurator RCA la data de 28 februarie 2023, cu posibilitatea ca acestea să fie ajustate cu un procent de maximum 6,8%. Tarifele se aplică în cazul contractelor RCA încheiate după data intrării în vigoare a hotărârii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel