Previziuni sumbre pentru dolarul american. Expertul geopolitic, Charles Nenner, avertizează asupra unei crize economice globale

Sursa Foto: brics2022.mfa.gov.cn
Sursa Foto: brics2022.mfa.gov.cn

Charles Nenner avertizează: prăbușirea dolarului ar putea declanșa o criză economică globală.
 
 

Se pare că dolarul american este pe cale să se confrunte cu vremuri grele, cel puțin conform ciclurilor financiare și expertului geopolitic, Charles Nenner, iar cineva joacă un ”rol tulburător” în acest scenariu.

Unele bănci importante apelează la Charles Nenner pentru sfaturi cu privire la cumpărarea de aur fizic pentru a-și proteja activele în fața unei catastrofe economice iminente. Acest ultim ”avertisment” se referă la viitorul dolarului american.

BRICS, cei care amenință hegemonia dolarului

Așa-numitele state BRICS (adică Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud) lucrează pentru a-și reduce dependența de dolarul american. Potrivit lui Nenner, pot face mult zgomot, declanșând o reacție în lanț dezastruoasă.

Nenner indică două motive. În primul rând: printre planurile de pe masa BRICS ar fi chiar și crearea unei noi monede. În al doilea rând: intrarea posibilă și iminentă a Arabiei Saudite printre țările acestui pact.

Dacă tot mai multe țări abandonează moneda SUA, valoarea acesteia ar putea scădea periculos, iar dolarul și-ar pierde în cele din urmă statutul de monedă de rezervă a lumii, spune expertul, potrivit Futuro Prossimo.

Marea Recesiune

Nenner crede că Statele Unite își pierd poziția de lider mondial și influența sa slăbește. Acest declin inexorabil, cuplat cu posibila prăbușire a dolarului, va duce la o recesiune severă a economiei SUA, afectând profund societatea occidentală.

Prăbușirea dolarului, spune Nenner, ar putea determina investitorii din întreaga lume să-și vândă titlurile, provocând și mai multe tulburări economice. Dacă China și Rusia decid să-și vândă datoria publică a SUA, consecințele pentru economia globală ar putea fi dezastruoase.

Previziunile unui macro-conflict: Aproape 2 miliarde și jumătate de morți

Evident, SUA nu stă cu mâinile în brațe. Acesta este motivul pentru care este din ce în ce mai important, spune Nenner, să analizăm și riscurile asociate cu previziunile sale privind ciclurile de război.

Potrivit acestuia, până la 30% din populația lumii ar putea muri în următorul macro-conflict. Aproape 2 miliarde și jumătate de morți.

Poate că nu ar fi un nou ”război mondial” purtat peste tot: dar războaiele simultane dintre Ucraina, Taiwan, Africa Centrală, Coreea de Sud și Orientul Mijlociu ar putea pune SUA în dificultate în a-și menține aceeași poziție pe scena mondială.

Se vor împlini predicțiile lui Nenner?

La această întrebare nimeni nu poate răspunde cu o precizie de 100%. Analiștii nu sunt vrăjitori atotștiitori. În orice caz, acest tip de previziuni ne fac să înțelegem cât de necesar este ca diplomația și cooperarea să înlocuiască lăcomia și interesele unora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel