PREVIZIUNILE săptămânii 11 - 17 ianuarie

De luni, elevii se reîntorc la școală. De asemenea, săptămâna viitoare, va fi lansat programul '140 de ani de la naşterea marelui sculptor Constantin Brâncuşi'. În rândurile de mai jos găsiți cele mai importante evenimente ale săptămânii viitoare.

Principalele evenimente care vor avea loc în săptămâna 11 - 17 ianuarie:

* Peste 3.000.000 de elevi şi preşcolari se întorc de luni la cursuri după trei săptămâni de vacanţă. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, următoarea vacanţă, cea intersemestrială, este programată în perioada 6 - 14 februarie. Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Adrian Curaj, a avut joi o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali, principalul subiect al discuţiilor fiind evaluarea stadiului de pregătire a unităţilor de învăţământ în vederea reluării cursurilor, ţinând cont de evoluţia condiţiilor meteorologice din această perioadă. 'Am solicitat colegilor din teritoriu să se asigure că şcoala va reîncepe, de luni, fără probleme. De asemenea, am subliniat importanţa dialogului şi a parteneriatului cu administraţia publică locală, în vederea asigurării transportului elevilor şi a condiţiilor termice în şcoli', a declarat ministrul Adrian Curaj.

* Programul '140 de ani de la naşterea marelui sculptor Constantin Brâncuşi' va fi lansat marţi, la sediul Institutului Cultural Român (ICR). Potrivit ICR, la conferinţa de presă dedicată programului vor fi prezenţi preşedintele ICR, Radu Boroianu, Doru Strîmbulescu, manager al Centrului de Cercetare, Documentare şi Promovare 'Constantin Brâncuşi' din Târgu Jiu, artiştii plastici Vlad Ciobanu şi Mihai Ţopescu, Matei Stîrcea Crăciun, cercetător la Institutul de Antropologie 'Francisc Rainer' al Academiei Române, şi regizorul Cornel Mihalache. În cadrul evenimentului, vor fi proiectate fragmente din documentarul Brâncuşi realizat de regizorul Cornel Mihalache în 1996, film consacrat ansamblului de la Târgu Jiu. Derulat de ICR, în parteneriat cu Centrul de Cercetare, Documentare şi Promovare 'Constantin Brâncuşi', programul celebrează creaţia de geniu a artistului născut pe 19 februarie 1876 la Hobiţa.

* Judecătoria sectorului 5 ar putea lua în discuţie joi înfiinţarea Asociaţiei 'Black Sea Regional Cooperation Projects 2020'. Fostul premier Victor Ponta a depus, pe 15 decembrie 2015, la Judecătoria sectorului 5 o cerere în care solicită judecătorilor să admită acordarea personalităţii juridice Asociaţiei 'Black Sea Regional Cooperation Projects 2020'.

* Ziua Culturii Naţionale va fi marcată vineri, de la ora 19,00, la Ateneul Român, prin spectacolul de muzică tradiţională şi poezie La porţile ceriului. Evenimentul, organizat de Institutul Cultural Roman în parteneriat cu Filarmonica George Enescu, îi are ca protagonişti pe Grigore Leşe, împreună cu invitaţii săi: Zamfira Mureşan (Ţara Lăpuşului, Maramureş), Mihai Moldovan (Valea Idicelului, Mureş), grupul de aromâni din Cogealac, Constanţa (Dumitru Zogu, Nicolae Zogu, Mihai Gherase, Giogi Vasile), lăutari din Sudul Olteniei (Toni Căldararu din Babiciu, Titi Burcea din Băduleasa, Emil Zamfir din Corabia) şi un grup vocal-instrumental din Maramureşul Voievodal (Ioachim Fat, Ioan Pop, Grigore Chira). Demonstraţiile de virtuozitate muzicală vor alterna cu momente lirice susţinute de actorul Ion Grosu, care va recita versuri din opera lui Mihai Eminescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel