O "ciudățenie", așa cum o numesc oamenii de știință, a fost găsită în Oceanul Pacific.
O echipă de cercetător a făcut descoperiri uimitoare în regiunea Clarion-Clipperton a Oceanului Pacific. Utilizând tehnologii avansate, aceștia au dezvăluit o lume plină de creaturi ciudate și necunoscute. Noile specii se dezvoltă în condițiile extreme ale adâncurilor, acolo unde lumina soarelui nu ajunge iar temperaturile sunt aproape de îngheț, scrie The Northern Miner.
Printre cele mai remarcabile descoperiri se numără un castravete de mare transparent, supranumit „unicumber”, aparținând familiei Elpidiidae. Aceste specii marine acționează ca niște gunoieri, hrănindu-se cu sedimentele și materia organică care coboară în derivă din straturile de suprafață ale oceanului. Până în prezent nu s-a știut nimic despre acest "castravete" transparent și nici măcar nu au existat semne cum că ceva "viu" ar putea fi de găsit pe fundul oceanului, acolo unde nimeni și nimic nu mai mișcă.
Pe lângă acest catravete cu semne vitale, tot în regiunea Clarion-Clipperton, s-a mai găsit și un burete de sticlă delicat, cu o durată de viață uimitoare de până la 15.000 de ani, dar și un crustaceu tannaid, cu un corp lung asemănător unui vierme.
Alte creaturi remarcabile includ stele de mare, corali, anemone și un castravete de mare roz, supranumit „Barbie” datorită coloritului roz bonbon și trăsăturilor sale unice. Aceste specii au uimit comunitatea științifică prin aspectul lor neconvețional și prin felul cum au reușit să se adapteze la condițiile extreme ale adâncurilor marine. Un motiv în plus pentru care omenirea ar trebui să acorde mai multă atenție vieții neștiute de pe fundul oceanelor și să inițieze tot mai multe misiuni de explorare a adâncurilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu