Prezența la proba scrisă la alegere a examenului de bacalaureat a fost de 96%. Au lipsit aproape 5.000 de candidați, iar 36 au fost scoși din examen.
La proba la alegere a profilului și a specializării din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2021, desfășurată miercuri, au participat 120.704 candidați (96%).
Pentru susținerea susținerea acestei probei scrise la una dintre cele 10 discipline (Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică și argumentare, Sociologie și Psihologie) s-au înscris 125.686 de candidați. Nu s-au prezentat 4.946 de candidați.
Pentru fraudă sau tentativă de fraudă au fost eliminați 36 de candidați. Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.
Subiectele și baremele de corectare au fost publicate la ora 15.00 de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE). Ultima probă scrisă din această primă sesiune (limba și literatura maternă) are loc joi, 1 iulie.
Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12.00. Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12.00 - 18.00, potrivit Mediafax.
Potrivit Ministerului, în sălile de clasă în care se desfășoară probele, locurile se stabilesc astfel încât să existe între candidați o distanță de 1 metru unul față de celălalt, pe rânduri și între rânduri, iar în situația în care acest lucru nu se poate realiza, se va asigura distanțarea maximă posibilă. De asemenea, fiecare persoană care are drept de acces în școală va primi câte o mască la sosire și, dacă solicită, și la plecare, sălile de clasă vor avea dezinfectanți pentru mâini, iar în incinta centrului de examen va fi purtată, obligatoriu, masca de protecție.
Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor in sala de examen. Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.
„Pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor, vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen”, a mai informat ministerul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci