Prezentă românescă pe scena Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru „ClassFest”, la Chișinău

Orașul Sibiu nu este doar un important centru teatral, ci și un spațiu în care dansul contemporan, baletul clasic și modern, precum și jocul popular au fost mereu reprezentate cu mult profesionalism și talent prin participarea la prestigioase turnee naționale și internaționale. Doar dacă menționăm nume precum Teatrul de Balet Sibiu, Ansamblul Junii Sibiului, dar și secțiunea deja tradițională din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, Teatru-dans, avem premisele necesității dublării acestui fenomen cultural și de un context teoretic, academic care să pregătească viitorii dansatori, coregrafi și manageri culturali ai acestei arte.

(w670)

Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Facultății de Litere și Arte (ULBS) are, încă de la înființarea sa, bine reliefată componenta de dans și mișcare scenică, atât în cadrul curriculei universitare, cât și prin participarea studenților la workshop-uri de dans și de mișcare, alături de nume celebre ale coregrafiei naționale și internaționale, precum Gigi Căciuleanu. Majoritatea reprezentațiilor teatrale DAT au și o componentă coregrafică, realizată de studenți, sub îndrumarea profesorilor de la această disciplină. Cu acest context artistic mai mult decât favorabil și răspunzând, totodată, unei cereri concrete a pieței culturale sibiene, Departamentul de Artă Teatrală propune din acest an tuturor celor interesați 15 locuri la nivel de licență pentru specializarea Coregrafie, alături de celelalte două programe de studii, deja tradiționale, Arta actorului și Teatrologie - Management cultural.

Școala de teatru sibiană va fi prezentă pe scena Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru „ClassFest” de la Chișinău între 1 și 6 mai, cu spectacolul Iubirea la oameni de autorul Dmitri Bogoslavski, în regia lui Bogdan Sărătean. Reprezentația va avea loc pe 3 mai, la Teatrul Eugen Ionesco.

(w670)

Acțiunea celei mai recente reprezentații DAT se petrece în mediul rural, într-o Bielorusie înghețată de frigul nesfârșit și de lipsa de perspective. Narațiunea desprinde diverse tipuri posibile de raportare la sentimentul universal al iubirii. Personajele sunt pasionale, dar ajung foarte greu și numai în anumite clipe, să spună adevărul. Scenografia este realizată de Alexandra Constantin și propune un spațiu ne-realist, ce redă o atmosferă apăsătoare, vastă și anostă. Decorul funcțional se compune din butoaie metalice ce se vor metamorfoza în diverse obiecte în funcție de succesiunea intensă și concentrată a scenelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel