Prezentatori TV din România fără studii superioare în domeniul media

Laura Georgescu, președintele Consiliului Național al Audiovizualului, a spus că Bianca Drăgușanu ar putea prezenta o emisiune la Antena 2 doar dacă ar face studii în domeniu, lucru cel puțin bizar în condițiile în care sunt multe vedete TV care au reușit în domeniu fără să aibă specializare în media.

Un exemplu ar fi Mihaela Rădulescu care deși s-a remarcat în domeniu, nu a terminat nicio facultate. A frecventat cursuri la patru facultăți bucureștene (trei ani de I.E.F.S., doi de filologie, unul de psihologie) și trei de regie, la Facultatea de Artă Hyperion, dar nu a absolvit-o pe nici una dintre ele. Cu toate acestea, Mihaela Rădulescu a lucrat la Antena 1, Pro TV, B1 TV, dar și Tele 7abc.

Iulia Vântur – coprezentatoarea emisiunii “Dansez pentru tine” – nu a urmat cursurile unei facultăți de jurnalism, ci a terminat Facultatea de Drept. Cătălin Măruță face parte din categoria vedetelor fără studii superioare în presă, reușind să se impună pe piața media. A urmat Facultatea de Drept din cadrul Universității „Nicolae Titulescu”, în timpul căreia s-a angajat la un post de radio, iar mai târziu la TV Super Nova. În urma unor probe a ajuns în Televiziunea Română la Trupa DP 2, în paralel lucrând la postul de radio Activ FM. A prezentat mai multe emisiuni în perioada în care a lucrat la TVR 2, a lucrat la Realitatea TV și din 2007, soțul Andrei lucrează la Pro TV. De asemenea, Cătălin Măruță a urmat cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității din București, dar nu și-a luat licența nici până în prezent. Adelina Pestrițu - coprezentatoarea lui Mădălin Ionescu - a picat prima sesiune de bacalaureat, după ce a luat la proba de limba și literatura română nota 3. În cele din urmă, vedeta a absolvit Facultatea de Management, lucru care nu a împiedicat-o să prezinte mai multe emisiuni la Kanal D. Diana Munteanu-Niculescu - prezentatoarea emisiunii "Conferința de presă" de la Antena 2 a absolvit Facultatea de Actorie. Vedeta a urmat și Școala Vedetelor. Andreea Raicu - vedetă care se poate lăuda cu o carieră de succes în lumina reflectoarelor, a urmat Facultatea de Limbi Străine, nicidecum cursuri în domeniu. Cu toate acestea, vedeta a reușit să se impună în lumina reflectoarelor prin forțele proprii. Nici Andreea Mantea nu are studii în domeniul media și cu toate acestea a fost coprezentatoare la emisiunile "Wowbiz" și "Nuntă cu surprize". Chiar aceasta spunea - într-un interviu - că a ajuns în televiziune "dintr-o întâmplare".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel