EXCLUSIV  Prezidențialele, pasate de PSD și PNL. ”Așa a vrut Klaus Iohannis. Este jucător pentru el personal”. Funcția pe care ”este clar” că ar urma să o ocupe

Alegerile prezidențiale sunt o enigmă în plin an electoral. 

PNL ar lua în calcul ca alegerile prezidențiale să aibă loc în decembrie. PSD neagă o discuție în acest sens. Recent, Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, spunea că în 30 septembrie vom avea noul președinte al României. 

Jurnalistul Val Vâlcu l-a întrebat pe sociologul Alfred Bulai despre cine este avantajat și cum în această situație. 

”Formula asta s-a inventat pentru că așa a vrut Klaus Iohannis. Avea nevoie să termine mandatul elegant în septembrie. Despre asta era vorba” a spus Alfred Bulai. Sociologul a adăugat că ”În principiu, acesta a fost interesul legat de NATO și de UE, de oricare din funcțiile pe care le voia Klaus Iohannis. Ele s-ar putea să se întâmple, dar într-un orizont de timp. E posibil să fie numit chiar Klaus Iohannis”.

Alfred Bulai consideră că încă se joacă, fiind negocieri, discuții în spatele ușile închise. Un lucru e clar pentru sociolog: ”Este clar: Klaus Iohannis va fi într-o structură din UE, pentru că este jucător pentru el personal. Are toate datele. 10 ani de mandat ca președinte... acolo nu contează cum a condus, contează funcțiile avute”. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel