Un pui de capră și unul de maimuță au impresionat internauții cu prietenia lor.
Două animale extrem de diferite demonstrează că diferențele îi pot aduce împreună. Un ied și un pui de maimuță au devenit de nedespărțit, maimuța stând atârnată de gâtul prietenului său ierbivor. Stăpâna celor două animale le-a găsit din întâmplare într-un sat, scrie Digi Animal World.
Căprița numită Bebe a adoptat micuța primată numită Bibi. În ciuda diferențelor lor, cele două animale se înțeleg bine, iedul fiind extrem de răbdător cu mica maimuță plină de energie.
În unul din clipurile devenite virale pe internet, Bebe și Bibi apar în timp ce mănâncă din mâna stăpânei lor fructe de pădure.
O instanță americană a recunoscut în premieră personalitatea juridică la animale. Este vorba despre urmașii hipopotamilor lui Pablo Escobar, care s-au înmulțit în Columbia de la moartea celebrului traficant de droguri în urmă cu 30 de ani. Această recunoaștere a fost acordată ca parte a unei bătălii legale pentru a stopa sacrificarea lor, conform AFP.
Christopher Berry, avocatul ALDF, a subliniat importanța acestei hotărâri: 'În primul rând, îi va ajuta pe hipopotami să nu moară - aceasta este consecința ei imediată'.
'În sens mai larg, acesta este primul exemplu concret de instanță americană care permite animalelor să își exercite un drept legal în nume propriu. Alte cazuri își fac treptat drum în instanțele din Statele Unite', a spus Berry pentru AFP.
Asociația reprezintă de exemplu un cal pe nume Justice într-un caz de cruzime față de un animal. Nu este sigur că hotărârea hipopotamilor va influența aceste alte cazuri, „dar este cert că acest lucru este relevant și important în cadrul mai larg al discuției despre drepturile animalelor”, a mai spus avocatul Berry.
Un peşte-lună de dimensiuni impresionante a stârnit uimirea biologului marin Enrique Ostale, care l-a descoperit luna aceasta prins în plasele unui pescador, în largul coastelor localităţii spaniole Ceuta, cu ieşire la Marea Mediterană, relatează Agerpres, citând Reuters.
Exemplarul uriaş de peşte-lună (Mola mola), specie inclusă pe lista animalelor vulnerabile şi care nu este consumată în Europa, avea 3,2 metri lungime şi 2,9 metri lăţime, a declarat Enrique Ostale într-un interviu acordat joi. Exemplarul, pe care Ostale a fost chemat să îl evalueze, constituie un record pentru zona respectivă unde, datorită mareelor şi a tiparelor de migraţie ale acestei specii, astfel de descoperiri nu sunt rare.
"Am încercat să-l punem pe cântarul de 1.000 kg, dar era prea greu. L-ar fi stricat", a spus Ostale, care conduce Laboratorul de biologie marină al Universităţii din Sevilla, în enclava spaniolă Ceuta, pe coasta nordică a Africii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu