Prigojin, liderul Wagner, acuzat la televiziunea de stat din Rusia că şi-a pierdut minţile din cauza banilor

Foto: Captură video Youtube DW
Foto: Captură video Youtube DW

Dmitri Kisilov, unul dintre principalii propagandişti ai televiziunii de stat ruseşti, îl acuză pe Prigojin că şi-a pierdut minţile. 

"Prigojin şi-a pierdut minţile din cauza unor sume mari de bani", a afirmat Dmitri Kisilov în emisiunea sa săptămânală.

"Sentimentul de a crede că totul este permis a apărut cu mult timp în urmă, din cursul operaţiunilor (Wagner) în Siria şi Africa", a continuat el. În opinia sa, acest sentiment a fost "întărit" după capturarea, anul acesta, a oraşelor Soledar şi Bahmut din Ucraina de către mercenarii lui Prigojin.

"El a crezut că se poate opune atât Ministerului rus al Apărării, cât şi statului şi preşedintelui în persoană", a lansat Dmitri Kisilov.

Wagner, finanţat din bani publici

Conform lui Kisilov, grupul Wagner ar fi primit 858 de miliarde de ruble, adică 8,8 miliarde de euro, din bani publici. Se pare că revolta lui Prigojin ar fi pornit de la refuzul ministerului rus al Apărării de a prelungi contractele semnate cu grupul Concord, deţinut de Prigojin, scrie Agerpres.

Revolta lui Wagner s-a încheiat după un acord de exilare a lui Prigojin în Belarus. În plus, cei care s-au revoltat nu vor fi sancţionaţi, însă nu se ştie momentan ce se va întâmpla cu afacerile lui Prigojin.  

Evgheni Prigojin a susţinut că revolta sa nu a avut ca scop răsturnarea puterii, ci salvarea grupului Wagner de la dezmembrare de către statul major rus, pe care îl acuză de incompetenţă în conflictul din Ucraina.

Duminică, Dmitri Kisiliov a contestat ideea că luptătorii Wagner sunt cei mai eficienţi dintre forţele ruse, spunând că le-a luat "225 de zile" pentru a cuceri Bahmut, faţă de "70 de zile" pentru ca armata regulată să preia controlul asupra oraşului Mariupol. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel