EXCLUSIV  Prima șansa reală după Revoluție pentru învățământul din România

Vineri dimineața, la ora 10, în Aula Magna a Academiei de Studii Economice, a apărut o primă șansă reală pentru învățământul din România și pentru schimbarea fundamentală a societății românești.

Este vorba despre inițiativa comună a profesorului univ. dr. Radu Bălănescu, Marele Maestru al Marii Loji Naționale a României și a profesorului univ. dr. Sorin Campeanu, președintele Consiliului National al Rectorilor, președintele în exercițiu al Fancofoniei, organizație mondială ce reunește nu mai puțin de 111 țări. A avut loc lansarea proiectului "Educație: potrivire pentru viața". La eveniment, printre alte nume importante, a participat și Nicolae Istudor, rectorul ASE și vicepreședinte CNR.

Inițiativei i s-au alăturat 21 de mari universități din România reprezentate la cel mai înalt nivel. Întreaga acțiune beneficiază de sprijinul Academiei Române. Instituțiile fundamentale ale statului Președinție, Parlament și Guvern au fost reprezentate la eveniment cu mesaje personale, inclusiv cu un mesaj personal din partea președintelui Klaus Iohaniss.

(w670)

Alături de elita intelectualității românești în Aula Magna a ASE s-au mai aflat 200 de studenți, incinta devenind practic neîncăpătoare.

Masoneria romană, cea care a jucat un rol fundamental în Marea Unire de la 1 Dec 1918, a înțeles prin Marele său Maestru să reunifice România după 100 de ani într-un program ce urmărește tranziția de la școală la viața activă și consolidarea dintre mediul academic și mediul socio-economic prin adaptarea ofertei educaționale a universităților românești la cerințelor economice și sociale dar și a așteptărilor tinerilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel