Prima cursă sosită din zona Schengen pe aeroportul din Cluj-Napoca, din Italia

 Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

În această noapte a intrat în vigoare aderarea la spațiul Schengen aerian și maritim, iar primii pasageri ajunși pe aeroportul din Cluj-Napoca au venit din Italia.

Primii pasageri care au sosit pe Aeroportul Avram Iancu din Cluj-Napoca, după intrarea în vigoare a aderării la spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime, au fost din Italia, a anunțat aeroportul clujean.

”Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, regie autonomă aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, a marcat în data de 31 martie 2024 aderarea României cu frontierele aeriene la spațiul Schengen.

Primii pasageri sosiți din zona Schengen au fost cei ai companiei aeriene Wizz Air, pe ruta Bergamo - Cluj-Napoca. La aterizare, aceștia nu au mai efectuat formalitățile de control la trecerea frontierei, ca urmare a aderării României la Air Schengen”, se arată într-un comunicat transmis, duminică, de aerorporul din Cluj-Napoca.

Potrivit comunicatului menționat, primele zboruri care au decolat de pe Aeroportul Cluj, aflat de acum în zona Schengen, au fost operate duminică dimineața, la ora 06.00,  iar odată cu aderarea României la spațiul Schengen, pasagerii călătoresc în oricare dintre celelalte state membre ale spațiului de liberă circulație fără a mai prezenta documentele de identitate la punctele de frontieră din aeroport.

”În contextul aderării României cu frontierele aeriene la spațiul Schengen, Aeroportul Internațional Cluj a adaptat fluxurile pentru îmbarcare/debarcare pasageri pentru zboruri Schengen și Non-Schengen.

Momentan, pentru îmbarcarea pe zborurile efectuate către destinațiile din spațiul Schengen sunt alocate 6 porți, iar pentru zborurile către țările non-Schengen sunt disponibile 4 porți de îmbarcare.

Unul dintre avantajele aderării României la Air Schengen constă în eliminarea controalelor la frontierele aeriene, ceea ce va determina fluidizarea traficului de pasageri”, a declarat David Ciceo, citat în comunicatul Aeroportului Internațional Cluj-Napoca.

Citește și: România, în Air Schengen. Ciolacu: "Avem un plan pentru aderarea completă"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel