Prima Doamnă a SUA Jill Biden a fost testată pozitiv la Covid-19. Ce se întâmplă cu președintele Joe Biden

Jill Biden, Prima Doamnă a SUA (Sursa: Agerpres)
Jill Biden, Prima Doamnă a SUA (Sursa: Agerpres)

Prima Doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, a fost testată pozitiv la COVID-19, a anunţat Casa Albă, precizând că, în ce îl priveşte, preşedintele Joe Biden a fost testat negativ, scrie AFP.

Soţia lui Biden, în vârstă de 72 de ani, ale cărei simptome au fost descrise ca fiind uşoare, a avut ultima dată COVID-19 în luna august a anului trecut. Preşedintele, acum în vârstă de 80 de ani, a fost testat pozitiv ultima dată în iulie 2022. "În această seară, prima doamnă a fost testată pozitiv pentru COVID-19. Ea va rămâne la casa lor din Rehoboth Beach, Delaware", a declarat directorul ei de comunicare, Elizabeth Alexander, într-un comunicat. Joe Biden s-a întors singur din Delaware, luni seara, cu avionul.

"În urma testului pozitiv al primei doamne pentru COVID-19, preşedintelui Joe Biden i s-a administrat un test COVID în această seară. Preşedintele a fost testat negativ. Preşedintele se va testa în mod regulat în această săptămână şi i se vor monitoriza simptomele", a declarat Casa Albă.

Casa Albă nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii cu privire la posibilitatea ca deplasările lui Joe Biden în străinătate să fie afectate, dar programul oficial al preşedintelui american pentru săptămâna viitoare, publicat la scurt timp după anunţarea diagnosticului primei doamne, arăta că acesta va călători joi la New Delhi pentru a participa la summitul G20. Joe Biden este programat să zboare la Hanoi duminică.

Preşedintele Joe Biden candidează pentru realegerea sa în 2024, într-o campanie în care întrebarea privind vârsta sa a apărut ca o problemă cheie pentru alegători. El este cel mai în vârstă preşedinte care candidează pentru un al doilea mandat, iar unii republicani au spus că este prea bătrân pentru a i se acorda încă patru ani la Casa Albă. Aliaţii lui Joe Biden spun că acesta este în continuare apt să servească ţara în calitate de preşedinte, scrie Reuters.

Citește și - Biden se declară dezamăgit de mutarea lui Xi Jinping de la Summitul G20

Preşedintele american Joe Biden s-a declarat dezamăgit de absenţa liderului chinez, Xi Jinping, la summitul G20 care va avea loc în India săptămâna aceasta, asigurând că va avea totuşi ocazia să îl întâlnească, transmite luni AFP. 

Întrebat despre absenţa lui Xi Jinping de la summitul din New Delhi, preşedintele Biden le-a răspuns reporterilor: 'Sunt dezamăgit, dar voi putea să îl văd', fără a oferi mai multe detalii. În ultimele luni, Statele Unite şi China au reluat dialogul printr-o succesiune de vizite la Beijing ale unor înalţi oficiali, printre care şeful diplomaţiei americane Antony Blinken.

Relaţiile bilaterale rămân însă tensionate, disputele comerciale, expansiunea chineză în Marea Chinei de Sud şi problema insulei democratice autonome Taiwan continuând să reprezinte aspecte sensibile în relaţia bilaterală.

Joi, un înalt oficial al Uniunii Europe a declarat că preşedintele Xi Jinping nu va participa la G20 şi va fi reprezentat de premierul Li Qiang. Preşedintele chinez şi prim-ministrul indian Narendra Modi au avut o întâlnire faţă în faţă rară la summitul BRICS din Africa de Sud de luna trecută, dar tensiunile rămân ridicate între cei doi giganţi asiatici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel