Prima dovadă clară că Big-Bang s-a produs. Cum arată o poză cu începutul universului

Oamenii de ştiinţă de la Harvard au anunţat despre descoperirea unor „unde gravitaţionale primordiale", un fel de şocuri de după Big Bang, care au dat naştere Universului în urmă cu aproximativ 14 miliarde de ani.

Dacă se va confirma că este într-adevăr vorba despre unde gravitaţionale primordiale, aceasta ar fi una dintre cele mai mari descoperiri ştiinţifice din istoria omenirii.

Existenţa undelor gravitaţionale este o predicţie încă neverificată din teoria relativităţii generale elaborată de Albert Einstein.

Cu ajutorul unui telescop amplasat la Polul Sud, cercetătorii au descoperit o lumină slabă care poate reprezenta o dovadă a expansiunii extrem de rapide a Universului în prima fracţiune de secundă după producerea fenomenului Big Bang.

Specialiştii spun că Polul Sud este "locul de pe Pământ cel mai apropiat de spaţiu, unde cerul este cel mai senin, mai uscat şi mai stabil. Este ideal pentru observarea microundelor răspândite de Big Bang".

"Este spactaculos", a exclamat profesorul Marc Kamionkowski, de la Universitatea Johns Hopkins, care a participat la studiu. Detectarea semnalului naşterii Universului este "unul din cele mai importante obiective din cosmologia de astăzi și apare în urma unei munci imense desfășurate de un mare număr de cercetători", a ţinut să precizeze la rândul său John Kovac, profesor de astronomie și fizică la Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics, șeful echipei de cercetare.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel