Prima greșeală pe care o faci în ziua de salariu. Cu toții ajungem în această situație

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Iată ce ar trebui să faci în prima zi de salariu. 

Probabil, dacă ați citit până aici, sunteți la curent cu privire la unele sfaturi de educație financiară. Nu o dată, economiștii au transmis semnale importante cu privire la bani și economii. Lecții frumoase, dar câți dintre noi le pot pune în practică? 

Redăm câteva din aceste sfaturi mai jos: 

EXCLUSIV  Prof. Coșea, cel mai important sfat de economisire pentru fiecare român: Toată lumea să se gândească foarte mult la asta, pentru că s-ar putea întâmpla!

EXCLUSIV  ”Cash-ul costă foarte mult”. Profesorul Mitroi îți spune cât pierzi când umbli cu banii numerar după tine: Momentul în care ”se întâmplă ceva magic”

EXCLUSIV  Cea mai sigură investiție. Adrian Negrescu: Dobândă bună, nu vei pierde banii sub nicio formă

EXCLUSIV  Ce ar trebui să faceți dacă nu mai reușiți să puneți bani deoparte. Adrian Asoltanie: Vă spun un sfat foarte important

Toate cazurile de mai sus par ideale, le citim cu ochii mari și cu speranța că, de mâine, așa vom face și noi, vom investi, vom economisi și așa mai departe. 

Dar câți dintre noi fac asta? 

De la teorie la practică, în lipsa unei educații financiare, pasul este mare și greu, dar primul pas contează și acesta ar trebui să fie făcut imediat ce facem primii bani. 

Într-o nouă ediție a emisiunii ”DC Educaţia Financiară”, Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori București, a vorbit despre importanța educației financiare și necesitatea dezvoltării unei culturi solide a investițiilor în rândul oamenilor, în special în rândul tinerilor.  Acesta a subliniat că, deși mulți oameni sunt familiarizați cu termeni precum dividende și acțiuni, puțini dintre ei fac pasul spre investiții la bursă, din lipsa unei culturi financiare dobândite în familie.  În cadrul emisiunii, specialistul a vorbit și despre necesitatea de a-i educa pe tineri cu privire la economisire, deoarece este important ca aceștia să își asigure independența financiară. El a atras atenția asupra faptului că tinerii trebuie să fie conștienți de riscurile cu care se pot confrunta în viață, mai ales dacă nu iau măsuri pentru a-și asigura această independență cât mai devreme.  

Vezi pe DCNEWSTV despre gestul pe care trebui să-l faci din prima zi de salariu și riscul la care te expui

Ce să faci dacă, la finalul lunii, poți pune deoparte doar 100 de lei

Dacă poți pune deoparte pe lună o sumă pe care o consideri mică pentru a-ți asigura un viitor sigur și consideri că nu ai ce face cu acei bani, iată ce spune profesorul Adrian Mitroi de la Academia de Studii Economice din București. 

”Dle. profesor, ce să fac eu cu suta asta de lei pe care o economisesc pe lună? E prea puțin pentru a deveni investitor. Răspunsul meu simplu este că, dacă atât poți tu să economisești, este o sumă foarte mare. Pentru tine este foarte mult” a spus profesorul Adrian Mitroi. 

”Nu știu dacă ți-aș recomanda bursă, dar ai putea să începi cu un depozit bancar, pe trei luni de zile sau pe șase luni de zile, unde dobânda e ușor mai mare și crește odată cu scadența. Luna viitoare îți faci alt depozit și luna viitoare alt depozit”, a explicat prof. Mitroi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel