Prima noapte calmă în Franţa, după 5 zile de haos şi revolte

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Nu au fost înregistrate incidente majore noaptea trecută în Franţa, pentru prima dată după 5 zile de revolte şi haos pe străzi. 

Violenţele declanşate de moartea unui adolescent împuşcat mortal de poliţie la un control în trafic într-o suburbie pariziană par să se fi calmat. Forţele de ordine au fost în continuare pe străzi şi noaptea trecută, dar situaţia pare să se fi detensionat după ce rudele tânărului ucis s-au pronunţat public împotriva jafurilor şi distrugerilor, şi au cerut oprirea revoltelor. 

În cele cinci nopţi de revolte, au fost incendiate 5000 de vehicule, au fost arse sau deteriorate 1000 de clădiri şi au avut loc 250 de atacuri asupra comisariatelor de poliţie sau jandarmerie. 

Bunica tânărului de 17 ani împuşcat de un poliţist în incidentul de marţi a făcut un apel public la televiziune pentru încetarea violenţelor şi a distrugerilor, atrăgând atenţia că mulţi dintre cei implicaţi în aceste revolte îl invocă pe nepotul său drept pretext pentru a jefui magazine şi instituţii ale statului. Ministerul Economiei a făcut o primă evaluare a pagubelor de până acum.

Cele mai afectate sunt clădirile publice - şcoli, primării, comisariate de poliţie, birouri ale unor instituţii au fost devastate, incendiate, distruse. Nici mediul privat nu a fost ocolit - peste 700 de magazine şi 250 de agenţii bancare au fost sparte şi jefuite pe întreg teritoriul naţional.

Inspiraţi de revoltele din Franţa, peste 100 de tineri proveniţi din migraţia maghrebiană şi africană s-au adunat în centrul oraşului Lausanne, în Elveţia, şi au atacat mai multe magazine cu intenţia de a le jefui. Poliţia elveţiană a reţinut şapte persoane, dintre care şase minori, scrie Rador. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel