La scurt timp după ce regula a fost eliminată, autoritățile au impus obligativitatea măștii în spațiile închise.
Autoritățile din Israel au cerut oamenilor să poarte din nou măşti în locuri publice închise la doar 10 zile după ce regula a fost eliminată. Creşterea numărului de cazuri este o lovitură pentru ţara care a vaccinat aproximativ 55% din populaţia sa de 9,3 milioane cu ambele doze.
Şeful grupului de lucru pentru gestionarea pandemie din Israel, Nachman Ash, a declarat pentru radioul public că cerinţa a venit după patru zile cu peste 100 de cazuri noi pe zi, dublate de recordul de 227 de cazuri confirmate joi, relatează Al Jazeera.
„Vedem o dublare la fiecare câteva zile. Un alt lucru îngrijorător este că infecţiile se răspândesc. Avem mai multe oraşe în care numărul creşte şi comunităţi în care cazurile cresc”, a spus Ash.
Potrivit acestuia, creşterea cazurilor se datorează probabil variantei extrem de contagioase Delta detectată pentru prima dată în India. Ash a mai spus că, în ciuda numărului crescut de cazuri pozitive, nu a văzut încă o creştere a spitalizărilor sau a deceselor.
„Sperăm că vaccinurile ne vor proteja de o creştere a spitalizării şi de cazuri dificile”, a declarat acesta.
Cerinţa de a purta mască se va aplica şi în aer liber pentru locurile aglomerate, potrivit Mediafax.
Răzvan Dumitrescu l-a întrebat pe Laszlo Attila ce se întâmplă cu valul patru de COVID-19 în România și ce urmează din toamnă.
"Vedeți că avem o evoluție foarte favorabilă a pandemiei la noi, privind cazurile noi, dar o tratăm cu o oarecare îngrijorare datorată în primul rând ratei foarte mici de vaccinare, pentru că după un an de zile, când foarte mulți dintre conaționalii noștri nu au venit acasă din străinătate vara și putem vedea că a început în Marea Britanie să devină dominantă varianta asta indiană, respectiv săptămâna trecută prin Portugalia a devenit dominantă, foarte probabil că ne putem aștepta la o creștere a numărului de cazuri undeva spre sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie.
Îngrijorarea de datorează faptului că o bună parte din cei care vor veni acasă, vor veni din zonele afectate de această variantă.
Săptămâna trecută au fost semnalate 65.000 de cazuri noi cu această nouă variantă indiană în Marea Britanie, iar pentru săptămâna aceasta se preconizează o creștere cu 51%, deci foarte probabil există șanse să vină într-o zonă în care populația care poate fi afectată de infecție să existe în număr foarte mare și aici mă refer la zona rurală a țării.
Acesta este motivul pentru care suntem oarecum îngrijorați. Că sunt mai multe variante sau păreri", a declarat Laszlo Attila, senator UDMR, în exclusivitate pentru DC NEWS, în emisiunea „Ce se întâmplă".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News