Prima victorie pentru candidata republicană Nikki Haley în fața lui Donald Trump, în alegerile primare din Washington DC - Foto

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Nikki Haley a reușit duminică să câștige alegerile primare republicane în capitala federală americană Washington DC. Haley a obținut astfel prima victorie în cursa pentru învestitura republicană în faţa lui Donald Trump, transmite AFP. 

Această victorie simbolică în capitala Washington DC vine cu două zile înaintea 'Super Tuesday', data la care votanții americani din 15 state sunt chemaţi la urne în alegerile primare ale democraţilor şi republicanilor.

Marea majoritate a cetățenilor din Washington DC sunt înscrişi ca democraţi şi doar o mică parte ca republicani.Nikki Haley, fost ambasador la ONU în timpul administraţiei Trump (2017-2021), a reușit să obțină 63% din voturi la acest scrutin, care s-a organizat într-un singur loc, un hotel din centrul oraşului, potrivit Politico, care citează responsabili ai partidului republican.

La alegerile prezidenţiale din anul 2020, candidatul democrat Joe Biden a luat la Washington 92% din voturi contra republicanului Donald Trump. Capitala federală Washington nu a votat niciodată majoritar pentru un candidat republican la preşedinţie.

Foto

Într-un comunicat, echipa de campanie a lui Nikki Haley a zis faptul că 'nu este suprinzător că republicanii cei mai apropiaţi de disfuncţionalităţile de la Washington îl resping pe Donald Trump şi tot haosul său'. 'Nikki Haley a fost încoronată regina mlaştinii', a zis la rândul său echipa de campanie a lui Trump, despre un slogan din campania din anul 2016 a miliardarului ('Drain the swamp').

'Rezultatele din această seară la Washington DC reafirmă obiectivul campaniei preşedintelui Trump: el va seca mlaştina şi va da prioritate Americii', a mai zis într-un comunicat echipa de campanie.

Donald Trump, în ciuda problemelor sale judiciare, a câştigat în toate statele americane care au votat în alegeri primare înainte de 'Super Tuesday'.

Ziua de marţi se anunţă ca fiind cea a ultimei şanse pentru singurul rival rămas în competiţie pentru Trump, Nikki Haley. Până acum, Trump a reușit să obțină peste 247 de delegaţi, faţă de numai 24 pentru Haley.

Pentru a-şi asigura nominalizarea, un candidat republican trebuie să aibvă votul a 1.215 din cei 2.429 de delegaţi la viitoarea Convenţie. Vor fi desemnați marți peste o treime din delegaţi.

Partidul Democrat are 3.934 de delegaţi, însă principiul este acelaşi. Joe Biden, a cărui nominalizare nu este decât o formalitate, a luat deja 206 şi trebuie să atingă1.968 de delegaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel