Prima zăpadă din această toamnă pe Transfăgărăşan. Stratul are 15 centimetri la Bâlea Lac / Video

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Drumarii au curăţat prima zăpadă căzută în această toamnă pe Transfăgărăşan, pe tronsonul dintre Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, unde se circulă în condiţii de iarnă, au anunţat cei de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov.

'Stratul de zăpadă are în jur de 3 centimetri pe tronsonul dintre Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă, dar deocamdată nu sunt probleme de circulaţie. Îi rugăm pe cei care vor să circule în zonă să fie pregătiţi să conducă în condiţii de iarnă pentru că vremea va rămâne deosebit de rece şi în următoarele zile', avertizează cei de la DRDP Braşov.

VIDEO

La Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în munţii Făgăraş, stratul de zăpadă are 15 centimetri de zăpadă, potrivit meteorologilor sibieni.

Citește și - Se schimbă brusc vremea în toată țara. Informare meteo de răcire semnificativă și lapoviță și ninsoare la munte. Alertă de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie a emis informare meteo de ploi moderate cantitativ, intensificări ale vântului, răcire semnificativă și precipitații mixte în zona montană înaltă, valabilă de astăzi, de la ora 12:00 până luni, la ora 16:00. 

”Vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă, duminică în vestul și nordul teritoriului, iar luni și în rest. Aria ploilor va fi în extindere, iar în zonele de munte, cantitățile de apă vor depăși 10...15 l/mp și izolat 20...25 l/mp. În noaptea de duminică spre luni se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în nordul Carpaților Orientali, iar la altitudini mai mari de 1700 m și în restul masivelor montane. Vântul se va intensifica temporar în majoritatea zonelor” arată ANM. 

În același timp, a fost emis Cod Galben care intră în vigoare la ora 18:00, valabil până mâine la 12:00, de intensificări ale vântului: ”În intervalul menționat temporar vântul va prezenta intensificări în sudul Transilvaniei și al Olteniei, în Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și în sud-vestul și estul Munteniei, cu viteze de 55...65 km/h. În Carpații Meridionali și de Curbură, în special la altitudini de peste 1700 m, vor fi rafale în general de 80...110 km/h”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel