Primar PSD la al cincilea mandat, lăsat fără funcție. Și-a luat prea mult concediu medical

foto pexels
foto pexels

Un primar social-democrat nu mai are mandat, din cauză că și-a luat prea mult concediu medical. 

Primarul comunei brăilene Roşiori, Neculai Soceanu, şi-a pierdut mandatul, pentru că a fost în concediu medical mai mult timp decât permite legea, respectiv Ordonanţa de Urgenţă nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, conform Agerpres. 

Secretarul comunei Roşiori a înaintat către Prefectura Brăila un raport în care se precizează că primarul Neculai Soceanu a fost în concediu medical o perioadă mai lungă de timp decât permite Codul Administrativ, iar în baza acestei adrese prefectul de Brăila, Iulian Timofei, a semnat ordinul de încetare înainte de termen a mandatului primarului comunei Roşiori.

Potrivit Articolului 160, alineat 1, litera g din Ordonanţa de Urgenţă nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, "Mandatul primarului încetează, de drept, în următoarele cazuri: (...) g) imposibilitatea exercitării funcţiei din cauza unei boli grave, certificate, sau a altor motive temeinice dovedite, care nu permit desfăşurarea activităţii în bune condiţii timp de 6 luni, pe parcursul unui an calendaristic".

Funcţia de primar al comunei Roşiori a fost preluată de viceprimarul Iulian Muşat. Neculai Soceanu este membru al Partidului Social Democrat şi se afla la cel de-al cincilea mandat de primar în comuna Roşiori.

Chiar liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre multele concedii medicale pe care și le iau românii, cerând verificări în acest sens: ”Am aflat și eu în ședința de Guvern, aveam și anumite semnale, aștept și un raport de la președinta Casei de Sănătate, că anul trecut au fost 8,1 milioane de concedii medicale la o populație lucrativă de 6 milioane de români. Am cerut o analiză clară să vedem din ce domeniu sunt, privat, public. Acest lucru nu cred că s-a întâmplat niciodată nu în România, în Europa! Ar însemna 140 de ani de nemuncă în România. Sunt oameni care au nevoie de concedii medicale, dar este evident că s-a abuzat de acest fenomen și vă anunț că este o datorie de anul trecut la concedii medicale de 6 miliarde de lei, respectiv 1,2 miliarde de euro. Este normal să faci, în aceste condiții, o analiză. Nu sunt de acord să urmărim 6 milioane de oameni pe acasă”  spunea Marcel Ciolacu în urmă cu o lună. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel