Direcţia Fiscală Braşov, instituţie aflată în subordinea Primăriei Braşov, a trimis peste o sută de somaţii municipalităţii să îşi repare clădirile degradate pe care le are în proprietate. Dacă nu o va face, primăria Braşov ar urma să se autosancţioneze cu majorarea impozitului cu 500%.
Publicitate
Concret, este vorba despre 103 clădiri pe care primăria le deţine în mod direct sau prin intermediul societăţii RIAL, care are în gestiune aceste clădiri. E drept, însă, că la multe dintre aceste clădiri primăria Braşov este coproprietar, dar absurdul situaţiei rămâne. De altfel, Direcţia Fiscală Braşov şi-a trimis şi ei înşişi o astfel de somaţie.
Conform acestor somaţii, dacă aceste clădiri nu vor fi îngrijite, iar faţadele nu vor fi reparate, impozitul pentru ele va fi majorat, până la 500% în funcţie de starea de degradare a clădirii.
"Este vorba de clădiri în care municipiul Brașov deține cote-părți, apartamente care sunt în administrarea RIAL-ului, iar acele clădiri nu respectă condițiile optime de utilizare și reprezintă un risc pentru domeniu public, de aceea, Direcția Fiscală împreună cu Primăria au analizat pe teren și au ajuns la concluzia că în cazul în care nu se vor face intervenții, vor fi propuse pentru supraimpozitare începând cu anul 2024. Sperăm ca proprietarii de acolo să facă demersurile necesare, iar cotele-părți care revin municipiului, cotele-părți ca valoare, vor fi asigurate din bugetul municipiului Brașov”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, conform Adevărul.
Clădirile cu probleme sunt identificate de Poliția Locală, o altă instituție aflată în subordinea Primăriei. Polițiștii locali constată starea de degradare a clădirii, iar Direcția Fiscală propune și, mai apoi, aplică majorarea de impozit. Numeroase firme apar pe lista cu clădiri degradate, dar și instituții de învățământ sau unități militare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu