Primăria Municipiului București anunță deschiderea procedurii de transparență decizională a procesului de elaborare a Proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Local de Acțiune pentru Mediu al Municipiului București revizuit 2021.
Planul Local de Acțiune pentru Mediu al Municipiului București - revizuit 2021 (PLAM) reprezintă documentul ce va sta la baza viitoarelor investiții și activități, care vizează protecția mediului și îmbunătățirea condițiilor de mediu la nivelul Municipiului București, în concordanță cu obiectivele strategice, măsurile prioritare și acțiunile la nivel național.
Obiectivele stabilite prin PLAM - revizuit 2021 sunt următoarele:
- identificarea, evaluarea şi ierarhizarea problemelor de mediu din Municipiul Bucureşti;
- dezvoltarea şi implementarea unui plan local de acţiuni concrete pentru soluţionarea problemelor de mediu ale capitalei;
- implicarea tuturor membrilor comunităţii pe toată durata desfăşurării procesului.
Beneficiile realizării PLAM - revizuit 2021 constau în:
- utilizarea eficientă a resurselor financiare și umane; îmbunătățirea reală, vizibilă și durabilă a mediului; soluționarea celor mai urgente probleme de mediu;
- implementarea viitoarelor investiții în domeniul mediului; conformarea cu cerințele de mediu ale Uniunii Europene.
Prin evaluarea stării mediului au fost identificate șase categorii de probleme, după cum urmează:
- Managementul deșeurilor, economie circulară și substanțe chimice periculoase;
- Calitatea aerului, schimbări climatice și managementul zgomotului;
- Dezvoltarea mediului urban, calitatea solurilor și utilizarea terenurilor;
- Managementul apelor - ape de suprafață și subterane. Alimentarea cu apă și evacuarea apelor uzate;
- Protecția naturii, biodiversitate, păduri;
- Educație ecologică, dezvoltare durabilă și calitatea vieții.
Pentru fiecare dintre aceste categorii de probleme s-au stabilit: obiective generale, obiective specifice, ținte pentru realizarea fiecărui obiectiv specific, indicatori de cuantificare a țintelor, acțiuni pentru atingerea indicatorilor, responsabili pentru implementarea acțiunilor și termene de finalizare a acțiunilor.
Totodată, în vederea promovării și dezvoltării Planului Local de Acțiune pentru soluționarea problemelor prioritare de Mediu din Municipiul Bucureștia fost agreat un mecanism de parteneriat, pentru întreg ciclul de monitorizare - evaluare - actualizare, concretizat în Memorandumul de Cooperare, între reprezentanții Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bucureşti şi reprezentanții instituţiilor din Comitetul de Coordonare al PLAM.
Documentația aferentă proiectului de act normativ poate fi consultată accesând următorul link: https://www3.pmb.ro/institutii/cgmb/dezb_publica/proiecte;
Proiectul de act normativ se poate obţine în copie, pe bază de cerere depusă la Registratura P.M.B. (C.I.D.R.C.), la adresa B-dul Regina Elisabeta, nr. 42, sector 5, în zilele de luni, marţi, joi și vineri între orele 08.30-16.30, și în ziua de miercuri, în intervalul orar 8.30-18.30.
Propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus procedurii de transparență decizională se pot depune până la data de 11.11.2022.
- prin site-ul www.pmb.ro;
-ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail: [email protected]/ [email protected].
-prin poştă pe adresa P.M.B. – B-dul Regina Elisabeta nr. 47, sector 5 – Direcția Asistenţă Tehnică şi Juridică;
- la Registratura P.M.B. (C.I.D.R.C.), la adresa B-dul Regina Elisabeta, nr. 42, sector 5, în zilele de luni, marţi, joi și vineri între orele 08.30-16.30, și în ziua de miercuri, în intervalul orar 8.30-18.30.
Materialele transmise vor purta mențiunea ”Propuneri pentru proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Local de Acțiune pentru Mediu al Municipiului București revizuit 2021”.
Propunerile, sugestiile, opiniile cu valoare de recomandare vor fi publicate pe pagina de internet a instituției, la secțiunea proiecte supuse dezbaterii publice, link: https://www3.pmb.ro/institutii/cgmb/dezb_publica/proiecte;
Nepreluarea recomandărilor formulate și înaintate în scris va fi justificată în scris.
Pentru cei interesați există și posibilitatea organizării unei întâlniri în care să se dezbată public proiectul de act normativ, în cazul în care acest lucru este cerut în scris de către o asociație legal constituită sau de către o altă autoritate sau instituție publică până la data de 08 decembrie 2022.
Pentru informații suplimentare, vă stăm la dispoziție la următoarele date de contact:
Telefon: 0213055500 interior 3021, 3022, 3044. E-mail: [email protected] , persoană de contact: Elena Baciu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu