Primăria Capitalei a început al doilea tratament pentru combaterea căpuşelor. Ce să faci dacă se întâmplă să fii mușcat de căpușe

capusa-dcnews
capusa-dcnews

Municipalitatea a început, luni, aplicarea celui de-al doilea tratament pentru combaterea căpuşelor dintre cele patru programate anul acesta în Bucureşti. 

Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei transmis, luni, tratamentele de combatere a căpuşelor se desfăşoară pe toate zonele de vegetaţie, spaţii verzi aflate în proprietatea Municipalităţii, respectiv parcuri, grădini publice, locuri de agrement, cimitire, spaţii, terenuri aferente imobilelor cu spaţii destinate locuinţelor colective (asociaţii de locatari/proprietari), cămine de elevi şi locuinţe sociale.

Tratamentele sunt aplicate, zilnic, între orele 7,00 - 15,00

Tratamentele sunt aplicate, zilnic, între orele 7,00 - 15,00, în funcţie de condiţiile meteorologice. Pentru aplicarea tratamentelor, angajaţii Companiei Municipale Eco Igienizare Bucureşti intervin cu 12 utilaje de mare capacitate (ULV) şi cu autoutilitare Dokker, dotate cu atomizoare portabile.

Produsul biocid folosit pentru combaterea căpuşelor este Microsin în concentraţie de 0,5%. Acesta este aprobat de Ministerul Sănătăţii şi nu pune în pericol sănătatea oamenilor sau a animalelor.

Compania Municipală Eco Igienizare Bucureşti a pus la dispoziţie numărul de dispecerat non-stop 0752.041.898 şi emailul [email protected], unde cetăţenii pot face sesizări şi reclamaţii în legătură cu apariţia unor focare de infestare în Capitală.

Citește și - Te-a mușcat o căpușă? Trebuie să faci asta IMEDIAT!

Iarba înaltă din parcuri şi zonele verzi din spaţiile de joacă ascund unii din cei mai de temut duşmani pentru sănătatea noastră: căpuşele. Vezi ce trebuie făcut imediat după ce ai constatat că ai fost muşcat. Este important să ştii asta şi să nu intri în panică!

Invazia căpușelor a din nou un subiect de actualitate. Specialiştii atrag atenţia celor care merg în zone cu multă verdeaţă să se îmbrace corespunzător, să poarte pantaloni şi haine cu mânecă lungă. Nu uita! În cazul în care o căpuşă se fixează pe piele este obligatorie prezenţa imediată la medic. Poţi încerca să o scoţi chiar tu, dar numai dacă te simţi stăpân pe situaţie şi ştii exact ce ai de făcut. Ai grijă să NU rupi căpuşa! De regulă, se rupe din zona gâtului iar capul şi, implicit, aparatul bucal rămân în piele. Dacă se întâmplă aşa ceva, mergi de urgenţă la camera de gardă a unui spital sau la serviciul de chirurgie, scrie lyme.ro. Vezi articolul aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel