Primăria Capitalei, o nouă etapă în cadrul proiectului Glina

Primaria Capitalei demareaza in data de 6 iunie 2017 lucrarile de reabilitare a colectoarelor principale de canalizare (A0 si B0), in cadrul proiectului "Finalizarea statiei de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare si a canalului colector Dambovita (Caseta), in Municipiul Bucuresti – Etapa II". 

Contractul de proiectare si executie lucrari a fost semnat, in data de 03.05.2016, fiind finantat prin Programului Operational Infrastructura Mare 2014-2020, Axa Prioritara 3 - Dezvoltarea infrastructurii de mediu in conditii de management eficient al resurselor.

Mai exact, lucrarile presupun reabilitarea colectoarelor A0, pe o lungime de 6.208 m, respectiv realizarea unui tronson nou cu o lungime de 414 m si reabilitarea colectoarelor B0 pe o lungime de 5.178 m, intre Podul Ciurel si Podul Mihai Bravu, in scopul:

➢ reducerii nivelului de infiltratii in reteaua de canalizare si cresterii capacitatii de transport a tronsoanelor reabilitate, cu influenta benefica asupra mediului si sanatatii populatiei prin diminuarea riscului producerii de inundatii in zonele istorice ale Municipiului Bucuresti;

➢ eliminarii riscului de prabusire, data fiind vechimea acestora. Unele portiuni prezinta in momentul de fata un risc ridicat de prabusire, constructia acestora datand de la inceputul anilor 1900;

➢ reducerii gradului de dilutie al apei uzate care intra in Statia de Epurare a Apelor Uzate Glina, eficientizand in acest mod costurile de operare si intretinere ale statiei;

Finalizarea acestor lucrari este prevazuta pentru luna noiembrie 2018. Valoarea acestui contract este de 63.799.648,46 lei, fara TVA, fiind atribuit, in urma procedurii de achizitie publica, Asocierii Tahal Consulting Engineers Ltd. – Triada Prod Impex SRL, reprezentata de Tahal Consulting Engineers Ltd in calitate de lider de asociere.

Solutia proiectata in cadrul contractului asigura reabilitarea structurala a colectoarelor A0 si B0, in scopul reducerii infiltratiilor si imbunatatirii capacitatii hidraulice de transport al apelor uzate. Tipurile de lucrari de reabilitare a colectoarelor considerate in solutia proiectata includ urmatoarele metode:

• Reabilitarea prin torcretare (6 tronsoane in lungime totala de 3.668 m);

• Reabilitarea prin relining (8 tronsoane in lungime totala de 4.919 m);

• Reabilitarea prin etansarea rosturilor (7 tronsoane in lungime totala de 2.799 m);

• Microtunelare (pipe jacking) pentru colectorul nou (1 tronson in lungime de 414 m);

Astfel, au fost emise Autorizatiile de Construire pentru tronsoanele care vor fi reabilitate prin metoda de torcretare, urmand a incepe executia lucrarilor pentru primele doua tronsoane:

1. A04 – intre Strada Eroii Sanitari si statia de metrou Izvor - Autorizatia de Construire nr. 158 din data 16.05.2017;

2. A05 – in dreptul statiei de metrou Izvor - Autorizatia de Construire nr. 159 din data 16.05.2017;

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel