Primăria Cugir, în colaps financiar: Fără bani de salarii pentru profesori, spital și ajutoare sociale

Adrian Teban
Adrian Teban

Primarul oraşului Cugir, Adrian Teban a declarat pentru Informaţia de Alba că instituţia pe care o conduce nu mai are bani pentru a plăti salariile profesorilor, medicilor şi ajutorul social pentru persoanele cu dizabilităţi.Autor: Adrian Stroescu

„La Cugir nu avem bani pentru plata salariilor. În aceeaşi situaţie se află persoanele cu dizabilităţi. Pe lunile noiembrie şi decembrie nu avem bani să le plătim salariile şi drepturile financiare cuvenite. Pe luna octombrie acoperim parţial acest necesar. E nevoie de o rectificare bugetară, dar noi ştim că de 3 ani de zile Cugirul nu se află pe listele pentru rectificarea bugetară”, a declarat Adrian Teban, primarul oraşului Cugir.

În această situaţie sunt aproximativ 300 de cadre didactice, iar necesarul pentru finalul anului este de 900.000 lei. Necesarul pentru persoanele cu dizabilităţi pentru semestrul 2 este de 150.000 lei.

În ceea ce priveşte Spitalul din Cugir situaţia este similară, adică dezastruoasă în privinţa finanţării de la bugetul de stat.

„Pe actuala construcţie bugetară nu există bani pentru plata salariilor până la sfârşitul anului. În privinţa utilităţilor, le asigurăm de 7 ani de zile de la bugetul local, iar investiţiile tot Primăria le face. Singura soluţie ar fi liberalizarea activităţii medicilor, ceea ce ar duce automat la creşterea numărului de pacienţi, creşterea contractelor cu Casa Asigurărilor de Sănătate. În oraşele mici, în sistemul sanitar nu s-a investiti niciodată nimic de la bugetul naţional”, a mai precizat Adrian Teban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel