Primăria Galaţi: Aproximativ 2.000 de arbori, plantaţi până la sfârşitul anului

Aproximativ 2.000 de arbori vor fi plantaţi până la sfârşitul anului în diferite zone ale oraşului în cadrul unei ample campanii derulate de Primăria municipiului Galaţi, se arată într-o informare transmisă, miercuri, de biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, un lot de 1.300 de arbori provine de la Direcţia Silvică, fiind vorba despre diferite specii, respectiv ulm de Turkestan, 300 bucăţi, cenuşar, 500, frasin american, 200, stejar brumăriu, 100, şi arţar, 200. Aceştia vor fi plantaţi în zone precum Faleza Dunării, Grădina Publică, Parcurile Rizer şi Cloşca, zona blocurilor ANL, dar şi pe rigolele aferente unor străzi din cartierele gălăţene, scrie Agerpres.

Plantările vor fi efectuate de echipe ale societăţii edilitare Gospodărire Urbană. Totodată, societatea se va mai ocupa şi de plantarea unui alt lot de 351 de arbori, aflaţi într-un stadiu avansat de dezvoltare, respectiv tei argintiu, 56 bucăţi, platan, 88, prun, 30, frasin, 50, mesteacăn, 60, Ginkgo Biloba, 25 şi ulm, 42, care vor înlocui copacii uscaţi sau afectaţi de diferite boli.

De asemenea, în municipiu se vor mai planta alţi 160 de arbori în cursul acestui an, cu sprijinul şi contribuţia Şantierului Naval din Galaţi.

În perioada următoare vor mai fi plantaţi 100 de arbori în cadrul proiectelor de modernizare derulate de municipalitate, cum ar fi zona centrală sau zona Colegiului Mihail Kogălniceanu. Pe strada Brăilei, pe sectoarele unde s-a acţionat cu lucrări ample de reparaţii, se vor planta alţi 28 de arbori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel