Primăria lui Nicușor Dan și Asociația ACCEPT, răsturnare de situație. Proiectul ”Străzi deschise”, SUSPENDAT

Primăria Municipiului București și Asociația ACCEPT au ajuns, luni, 9 august, la o înțelegere privind organizarea „Bucharest Pride” 2021.

Marșul „Bucharest Pride” se va desfășura pe Calea Victoriei, în data de 14 august 2021. 

Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din București a aprobat luni, 9 august, organizarea de către Asociația ACCEPT a marșului „Bucharest Pride” 2021 pe Calea Victoriei în data de 14 august, „cu un număr maxim legal de 500 de persoane”, a anunțat, luni după-amiază, Primăria Municipiului București (PMB).

De asemenea, reprezentanții Capitalei au solicitat Asociației ACCEPT ca, pe toată perioada desfășurării marșului, să respecte dispozițiile legale în vigoare, inclusiv cele privind măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei SARS-CoV-2.

„Având în vedere faptul că organizarea a două evenimente, în același timp, poate genera riscuri de siguranță conform organelor de specialitate, dar și contextul pandemic în care ne aflăm, proiectul ”Străzi deschise” va fi suspendat sâmbătă, 14 august. Începând de duminică, 15 august, acesta va fi reluat, în condiții normale de desfășurare”, a mai anunțat PMB. 

Amintim că, inițial, Primăria Capitalei a refuzat organizarea marșului din acest an pe Calea Victoriei. Comisia și-a argumentat refuzul prin pericolele la care s-ar putea expune participanţii, în contextul în care pe Calea Victoriei are loc proiectul „Străzi deschise”.

ACCEPT anunțase că va continua toate demersurile pentru organizarea Marșului Bucharest Pride pe ruta pietonală Calea Victoriei, refuzând categoric ruta propusă de Comisia de Ordine Publică a Municipalității.

Vineri după-amiază, DCNews luase legătura cu Teodora Ion-Rotaru, director executiv ACCEPT, care a explicat la ce s-a referit asociația când a precizat că vor fi continuate „toate demersurile”. „Noi facem marșul așa cum l-am programat. Obligația noastră este să notificăm autoritățile, ceea ce am făcut din timp. Obligația dumnealor este să ne permită să ne organizăm demersul civic și să protejeze participanții”, declarase Teodora Ion-Rotaru. „Noi ne-am spus punctul de vedere, acum este rândul Primăriei să ia toate măsurile pentru a remedia situația. Avem încredere că vor înțelege eroarea în care se află, că vor respecta libertatea de exprimare, libertatea de întrunire a comunității LGBT”, a subliniat Teodora Ion-Rotaru. Iată că, în cele din urmă, Bucharest Pride se va desfășura pe Calea Victoriei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel