Primăria Municipiului Bucureşti derulează licitații pentru achiziția de tramvaie și autobuze

Autobuzele liniilor 243, 282, 343 şi N123 vor circula pe trasee deviate între 24 şi 26 noiembrie. STB Sursa: Facebook STB
Autobuzele liniilor 243, 282, 343 şi N123 vor circula pe trasee deviate între 24 şi 26 noiembrie. STB Sursa: Facebook STB

Primăria Municipiului Bucureşti derulează simultan patru licitaţii de achiziţie pentru Societatea de Transport Bucureşti (STB), care au în vedere cumpărarea a 100 de tramvaie, 130 de autobuze hibride, 100 de autobuze electrice şi a cel puţin 100 de autobuze pe gaz, a declarat marţi directorul general al STB, Andrei Creci.

"Trec un pic în revistă ceea ce se doreşte să se facă în anii următori: pentru prima oară, se derulează în mod simultan nu mai puţin de 4 licitaţii, proceduri de achiziţie la Primăria Municipiului Bucureşti, iar principalul beneficiar va fi STB şi implicit cetăţenii Bucureştiului - este vorba de achiziţia a 100 de tramvaie de 36 de metri, ceea ce ar fi nemaipomenit pentru oraşul acesta, de 130 de autobuze hibride, de 100 de autobuze electrice, şi în curând de cel puţin 100 de autobuze pe GNC - gaz natural comprimat. Astea sunt nişte proiecte care vor aduce, cu siguranţă, în următorii ani, un transport public decent în oraş şi cu această ocazie sperăm noi ca şi traficul să fie un pic eliberat de presiunea care există acum", a afirmat Andrei Creci.

Condiții optime de călătorie



Reprezentantul STB a opinat că pentru a-i descuraja pe bucureşteni să folosească automobilul, Societatea de Transport trebuie să ofere condiţii de călătorie optime, nu doar decente. "Proiectele STB şi ale acţionarului său, adică a Municipiului Bucureşti, în anii care urmează, sunt salutare, şi pentru prima oară vreau să vă anunţ că Primăria nu numai că are încredere în administrarea transportului public în Bucureşti, dar şi investeşte sumele necesare pentru a merge transportul public în Bucureşti, pentru că ce îşi doreşte STB şi Primăria este ca cetăţeanul să fie descurajat în a merge cu autoturismul personal şi încurajat în a lua autobuzul, troleibuzul sau tramvaiul. Dar pentru asta trebuie să i se ofere condiţii nu numai decente, ci condiţii bune, condiţii optime de transport", a apreciat Andrei Creci.

Echipate cu Wi-Fi

Acesta a susţinut că mijloacele de transport în comun vor fi dotate cu wi-fi şi USB, deoarece călătorii sunt din ce în ce mai pretenţioşi. "Toate mijloacele de transport în comun vor trebui să aibă aer condiţionat, toate mijloacele de transport în comun vor avea wi-fi, USB, pentru că lumea se modernizează şi se face din ce în ce mai pretenţioasă, lucrurile sunt din ce în ce mai subtile şi nu mai este de ajuns în secolul nostru, în anul 2019, doar să vină autobuzul la timp, ci şi el trebuie să ofere condiţiile cele mai bune pentru a merge cu el", a afirmat directorul STB.

El a amintit că Societatea de Transport Bucureşti înregistrează deficit de şoferi şi de vatmani şi a invitat doritorii să participe la târgul de joburi care are loc miercuri la Gara de Nord, în cadrul expoziţiei feroviare InfraTRANS 2019.

"Rămânem poate cel mai mare angajator la nivelul acestui oraş şi aştept pe toată lumea să ne viziteze standul la târgul de joburi de mâine, pentru că avem nevoie şi de şoferi, şi de vatmani, şi de personal muncitor", a încheiat directorul STB.

Vezi și: STB, surprize pentru copii la relansarea liniei turistice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel