Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, ținând cont de solicitările locuitorilor, s-a consultat cu directorii instituțiilor de învățământ pentru a se asigura că copiii pot folosi terenurile de sport ale școlilor și în perioada vacanței. De asemenea, și adulții pot folosi gratuit aceste spații. În aprilie, Curtea Constituțională a României a dat o decizie care folosirea gratuită a terenurilor de sport din curtea şcolii este neconstituțională.
Publicitate
Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe consideră că este important să ofere oportunități pentru practicarea sportului și a unor activități în aer liber în oraș, de aceea atât copiii, cât și adulții pot folosi gratuit terenurile de sport ale școlilor și în perioada vacanței. Începând de vineri, 17 iunie, accesul la terenurile de sport va fi gratuit în zilele lucrătoare, între orele 10:00-20:00. Portarul de serviciu îi va lăsa să intre pe cei care doresc să facă sport. Oricine poate intra pe terenurile de sport, nu doar elevii acelei instituții, astfel încât locuitorii pot alege să meargă la terenul de sport aflat cel mai aproape de casa lor.
Terenurile de sport în aer liber de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul" și de la Liceul Tehnologic Economic şi Administrativ „Berde Áron” sunt în renovare și nu pot fi folosite. Totodată, terenul de sport al Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuşi” va fi deschis până la ora 18:00.
Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe face un apel la locuitori să aibă grijă de starea și curățenia terenurilor de sport atunci când le folosesc. În același timp, municipalitatea ține să precizeze că fiecare persoană va folosi terenurile de sport ale școlilor pe propria răspundere și că instituțiile de învățământ nu răspund de eventualele accidente, conform covasnamedia.
Echipa de fotbal Sepsi Sf. Gheorghe are un protocol de finanțare cu guvernul Ungariei, condus de Viktor Orban.
Curtea Constituţională a României a admis, în aprilie, sesizarea Guvernului şi a stabilit că este neconstituţional proiectul de lege prin se permite folosirea gratuită a terenurilor de sport din curtea şcolii şi în afara orelor de program.
"Cu majoritate de voturi, a admis obiecţia de neconstituţionalitate formulată de Guvernul României şi a constatat că este neconstituţională Legea pentru modificarea art.6 alin.(9) din Legea educaţiei fizice şi sportului nr.69/2000", se arată în minuta deciziei.
"Pe 13 ianuarie, Guvernul, prin mâna premierului Ciucă, a atacat la CCR proiectul de lege prin care elevii au acces gratuit la terenurile de sport din curea şcolii şi în afara orelor de program, respectiv în vacanţe şi în weekenduri. Decizia domnului premier Ciucă de a ataca la CCR acest proiect de lege, votat de o majoritate covârşitoare în Parlament, de fapt este un atac la adresa sănătăţii fizice şi mintale a copiilor şi a adolescenţilor, care oricum suferă în lipsa unor spaţii potrivite pentru a face mişcare şi pentru a practica diverse sporturi în aer liber", spunea Pop la Palatul Parlamentului.
El susţinea că, probabil, premierul "a fost păcălit" că e o idee bună "să păstreze lacătele pe curtea şcolii" de ministrul Educaţiei, care a fost împotriva proiectului pe toată durata traseului parlamentar.
"Nu ştiu ce problemă are domnul ministru Cîmpeanu cu copiii şi adolescenţii care vor să facă mişcare şi sport, dar, probabil, are legătură cu lobby-ul acelor directori de şcoli care nu au nicio emoţie când vine vorba să închirieze sala de sport din incinta şcolilor. (...) Este scandalos să ţii copiii şi adolescenţii departe de singurele spaţii unde pot desfăşura în siguranţă activităţi sportive şi de recreere şi asta în condiţiile în care ai o epidemie de obezitate în rândul copiilor, când orele de sport şi de educaţie fizică sunt insuficiente, când suntem campioni ai sedentarismului şi bolilor cardio-vasculare la nivel european. Nu mai zic de pandemia care a dat peste cap viaţa tuturor", argumenta el.
Acesta menţiona că Guvernul reproşează în sesizarea de la CCR faptul că proiectul are formulări neclare.
"Este doar o intenţie politică. Articolul pe care l-am modificat, din cadrul Legii 69/2000, Legea educaţiei fizice şi a sportului, prevede în plus faţă de ceea ce este că adolescenţii şi copiii au dreptul să utilizeze gratuit terenurile de sport din curtea şcolii şi în afara programului", arăta el, conform Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu