Primarii amenință cu proteste: cer salarii mai mari. ”Problema” uitată la sertar de anul trecut. Negrescu: Șantaj cu iz electoral

Inquam Photos / Oana Pavelescu
Inquam Photos / Oana Pavelescu

Analistul economic Adrian Negrescu a comentat solicitările pe care primarii le au de la guvernanți, în contextul în care în acest an suntem în fața a patru tipuri de alegeri.

Analistul economic Adrian Negrescu a comentat solicitările pe care primarii din țară, precum și angajații din primăriile comunale, le au de la guvernați, în contextul în care în România în acest an avem toate cele patru tipuri de alegeri, iar primarii sunt cunoscuți ca un motor al alegerilor.

Printre solicitările acestei categorii de bugetari se află creșterile salariale, precum și necomasarea primăriilor comunale care are duce la reducerea numărului de angajați, deci la pierderea locurilor de muncă pentru mulți dintre salariații din primăriile comunale.

De altfel, primarii și angajații din 800 de primării amenință cu proteste și chiar cu greva generală dacă nu primesc creșterile salariale cerute.

”Trebuie spus că este o formă de șantaj cu iz electoral, pe care primarii era de așteptat să o aplice în preambulul acestor alegeri, de toate felurile pe care le avem în 2024.

Este consecința faptului că de anul trecut nu am rezolvat problema salarizării în sectorul bugetar, prin acea lege pe care o trecusem în PNRR, și care trebuia aplicată încă din luna iunie.

Dacă atunci rezolvam problema salarizării nu mai aveam proteste în stradă, nu mai aveam tot felul de categorii de angajați publici care să ceară, pe bună dreptate, într-un fel, din cauza inflației, creșteri salariale. 

Trebuia să rezolvăm această problemă, pentru că în momentul de față, la cum arată situația financiară a bugetului de stat, singura sursă de finanțare pentru creșterile salariale o reprezintă împrumuturile și statul s-a împrumutat deja cu 6 miliarde de euro, de la începutul anului și până în prezent, semn că anul 2024 îl vom petrece pe datorie”, a declarat Adrian Negrescu la Realitatea Plus.

Citește și: Salariul minim european, în România din toamnă, dar cu ce cost? Economistul Adrian Negrescu, avertisment: Să ne uităm la ce fac polonezii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel