Primăriile angajează 120.000 de cetăţeni. Vezi aici pe ce post

recensamant
recensamant

La nivelul întregii ţări se recrutează 120.000 de oameni care să lucreze pentru recensamintul populaţiei din această toamnă. Înscrierile încep săptămâna viitoare, la primării.

Pot obţine contractul doar cei care au peste 18 ani şi cel puţin studii medii. Nu este deajuns însă să îţi doreşti să fii recenzor. Cea mai importantă condiţie, destul de greu de îndeplinit în zilele noastre, este să ai o diplomă de bacalaureat.

În afară de asta recenzorii trebuie să aibă o dicţie bună, în scris lizibil, şi, bineînţeles, timp liber pentru a umbla din uşă în uşă. În septembrie, candidaţii vor fi supuşi unui test. În comisia de examinare vor fi reprezentanţi ai primăriei, prefecturii şi ai Institutul de Statistică. În final, la nivelul întregii ţări vor fi aleşi 120.000 de recenzori.

Ei vor lăsa în cutiile poştele nişte scrisori prin care vor aduce în atenţia fiecărei gospodării că va avea loc recensământul. Totul pentru 50 de lei pe zi. Recensământul populaţiei se va desfăşura între 22 şi 31 octombrie. În această perioadă românii vor da informaţii, printre altele, legate de starea civilă şi statutul profesional. Este bine să ştiţi că nu toate întrebările sunt obligatorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel